ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ένας υδάτινος προορισμός στολίδι για την Ελλάδα


Ένας υδάτινος προορισμός με υπόβαθρο τον ήχο του φτερουγίσματος εκατοντάδων πανέμορφων πουλιών και την ηρεμία του νερού σε περιμένει να τον ανακαλύψεις.
Η λίμνη Ορεστιάδα ή ορθότερα λίμνη της Καστοριάς, αποτελεί στολίδι της πόλης, είτε την πετύχετε παγωμένη το χειμώνα, είτε την άνοιξη, που καλεί άπαντες να περπατήσουν στις όχθες της, θαυμάζοντας την ομορφιά της. Η λίμνη βρίσκεται στην βορειοδυτική Ελλάδα στο μέσο της οποίας “δίκην νησίδος” είναι χτισμένη η Καστοριά.

Η λίμνη έχει πολλές εισροές νερού από τα δυτικά και μια εκροή στον ποταμό Αλιάκμονα. Σε παλαιότερη εποχή η λίμνη περιέβαλλε εξολοκλήρου το βραχόβουνο που σχημάτιζε έτσι μια νησίδα. Το μήκος των ακτών της είναι περίπου 30 χιλιόμετρα και ο όγκος των νερών 100.000.000 κυβικά μέτρα. Χαρακτηριστικό της λίμνης είναι ότι παγώνει για περίπου δεκαπέντε μέρες το χρόνο, ενώ παλιότερα, ο πάγος ήταν τόσο παχύς που από πάνω περνούσαν κάρα φορτωμένα.

Η λίμνη διαθέτει πλούσια ορνιθοπανίδα καθώς στην περιοχή συναντώνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών, που προσφέρονται για παρατήρηση. Επίσης, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ιχθυοπανίδα και θεωρείται η δεύτερη πλουσιότερη λίμνη σε αλιεύματα της Ελλάδας.
Σας καλεί να την εξερευνήσετε.
Φωτογραφίες Ιωάννης Βανίδης
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)