Οι Πρέσπες "ρίχνουν" τον Τσίπρα - Δεν διαθέτει πλέον 151 βουλευτές!

Ραγδαίες όσο και άμεσες πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η διαφαινόμενη 
αδυναμία Τσίπρα να συγκεντρώσει 151 βουλευτές, και να να επικυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου.

Παρά τα όσα θεωρούσαν ως “δεδομένα” μέχρι πρότινος στο Μαξίμου, φαίνεται πως πλέον τα (κοινοβουλευτικά) "κουκιά" δεν βγαίνουν για τον Τσίπρα, αφού θεωρείται πλέον ΒΕΒΑΙΟ πως δεν υπάρχουν 151 βουλευτές να στηρίξουν την απαράδεκτη και αντεθνική Συμφωνία των Πρεσπών.


Σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις η αλλαγή στάσης της ηγεσίας του “Ποταμιού” αλλά και η διαφωνία μέχρι και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ(!) που αφήνουν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να καταψηφίσουν την συμφωνία- περίπτωση Μιχελογιαννάκη- νομοτελειακά ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς τις πρόωρες κάλπες.
Πως διαμορφώνεται το σκηνικό

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στα Σκόπια και ο Ζάεφ επιτύχει την Συνταγματική Αναθεώρηση η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Εκεί όμως θεωρείται βέβαιο πως (πλην της Κουντουρά και του Παπαχριστόπουλου) ο Καμμένος θα απέχει (και ΔΕΝ θα καταψηφίσει την Συμφωνία) συνεχίζοντας πάντως να στηρίζει την Κυβέρνηση.


Θεοδωράκης και Μαυρωτάς, παρά την αρχική πεποίθηση, όπως φαίνεται πλέoν θα καταψηφίσουν την Συμφωνία, ενώ με αφορμή και τα διάφορα πρόσφατα “φάουλ” του Ζάεφ και ανεξάρτητοι βουλευτές όπως ο Θεοχάρης τάσσονται κατά. Το Μαξίμου επίσης εκτιμά πως δεν είναι καθόλου βέβαιο πως η Συμφωνία θα ψηφιστεί από την Παπακώστα η οποία “ελέγχεται” από τον Καμμένο.

Το καλύτερο σενάριο για τον Τσίπρα είναι πλέον να περάσει την Συμφωνία με απλή πλειοψηφία στηριζόμενος στην ΑΠΟΧΗ από την διαδικασία κάποιων βουλευτών (κυρίως) από την πλευρά των ΑΝΕΛ.

Ακόμη και σε αυτή όμως την περίπτωση, εάν δηλαδή η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ ψηφισθεί από 151 βουλευτές , η αντιπολίτευση θα βγει στα “κάγκελα” ισχυριζόμενη πως ο Τσίπρας απώλεσε την Δεδηλωμένη.

Είναι δηλαδή ηλίου φαεινότερον πως πλέον οι Εκλογές, είναι πιο κοντά παρά ποτέ...


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη