Μετά τις 18 Δεκεμβρίου η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης, εξισωτική αποζηµίωση και de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους φέρνει η επόµενη εβδοµάδα, 18 µε 21 ∆εκεµβρίου. Οι πληροφορίες θέλουν αυτές τις µέρες τη διοικητική µηχανή του Οργανισµού Πληρωµών να ολοκληρώνει τους απαραίτητους διασταυρωτικούς ελέγχους, µε εντολή από την πλατεία Βάθης, προκειµένου να τρέξουν οι παραπάνω πιστώσεις στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Ο προγραµµατισµός των αρµοδίων θέλει τις πληρωµές να ξεκινούν µε την εξόφληση του τσεκ από την Τρίτη 18 του µήνα και την εξισωτική να πιστώνεται την Παρασκευή στις 21.
Κάπου µέσα στην ίδια εβδοµάδα θα µπουν και τα περίπου 42 εκατ. ευρώ για τις ενισχύσεις ήσσονος σηµασίας στους κτηνοτρόφους λόγω των χαµηλών τιµών στο γάλα. Φειδωλός, όπως πάντα, στις απαντήσεις του, στην πρόσφατη συνάντηση µε τους Περιφερειάρχες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά µε την εξόφληση του τσεκ απάντησε ότι θα πληρωθεί µέχρι τα Χριστούγεννα.
Αυτό που µένει ακόµα ως εκκρεµότητα είναι το πότε θα πιστωθούν τα χρήµατα για το Εθνικό Απόθεµα. Για την ώρα, οι πληροφορίες είναι συγκεχυµένες και κανείς δεν γνωρίζει επίσηµα να απαντήσει επ’ αυτού, αν και αρχικά είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι θα πληρωθεί µαζί µε την εξόφληση του τσεκ. Τα νεώτερα λένε ότι το Απόθεµα θα µπει ως το τέλος του χρόνου, αλλιώς αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα πάει για τον Ιανουάριο.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη