Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς για να μην κουράζονται οι μαθητές!

Λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ πως είναι Μακεδόνας, πως δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία και πως η δήθεν «μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται πλέον στα ελληνικά σχολεία, έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τους διδάσκοντες σχετικά με την διδακτέα ύλη της εκπαιδευτικής χρονιάς 2018/2019 προκαλεί σάλο.
Το υπουργείο Παιδείας στο έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου στα Εσπερινά Λύκεια και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης.
Έτσι, εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν εκτός διδακτέας ύλης! Και όλα αυτά την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τις περιβόητες επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στα Σκόπια (και ίσως και στην Ελλάδα)…
«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας στο «κόψιμο» της ύλης που περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.
Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει οτι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου αν ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ’ Λυκείου.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς