ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο Αντώνης Αρβανιτάκης στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καστοριάς (Φώτο)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία το σχολείο μας διοργάνωσε μια εκδήλωση που είχε ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα που αφορούν στην αναπηρία. Η φιλόλογος Βασιλική Τρύφου μέσα από την παρουσίαση της επιδίωξε να εξηγήσει στους μαθητές ότι το μέγεθος μιας αναπηρίας εξαρτάται από τη στάση της κοινωνίας. Τόνισε ότι η συμπεριφορά μας απέναντι στα αμέα είναι δείγμα παιδείας, πολιτισμού και οργανωμένης κοινωνίας. Κατόπιν μέσα από βιωματικές δράσεις έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν στη θέση ενός ατόμου με αυτισμό, με τύφλωση και κώφωση. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόκληση.

Κατόπιν ο επίτιμος καλεσμένος κ. Αντώνης Αρβανιτάκης (που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και πρότυπο μίμησης) μίλησε στους μαθητές για την προσωπική του εμπειρία και έδωσε πολύτιμες συμβουλές που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή. Στο τέλος μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών γυμναστικών επιδείξεων έκανε σαφές στους μαθητές ότι η δύναμη και η θέληση του ανθρώπου για ζωή μπορούν να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες και να δει μέσα από αυτές τις ευκαιρίες που του δίνονται!
«Ένα πολύ όμορφο και επιμορφωτικό πρωινό. Ευχαριστώ πολύ το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς για την πρόσκληση – ήταν τιμή και χαρά μου να συμβάλλω! Συγχαρητήρια στον διευθυντή Αναστάσιο Τζιλίνη και την Βασιλική Τρύφου για την πολύ ωραία της παρουσίαση. Πέρα από τους δασκάλους ευχαριστώ τους μαθητές του ειδικού σχολείου. Παντα νιώθω οτι μου μαθαίνουν περισσότερα απ’ ό,τι προσπαθώ να τους διδάξω εγώ», δήλωσε ο κ. Αρβανιτάκης.









https://fouit.gr/ 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο