Οι ελληνικές συμμετοχές νίκησαν τα μεγαθήρια στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ένας τεράστιος άθλος εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 63 χώρες και ότι η Ελλάδα υπολείπεται εκπαιδευτικά των μεγαθήριων της ρομποτικής μεταξύ των οποίων είναι η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία
Οι μικρότεροι ξεκίνησαν από το Πανόραμα Γαλατσίου, οι πιο μεγάλοι από το σχολείο Pierce της Αγίας Παρασκευής. Και πέτυχαν, η κάθε ομάδα για λογαριασμό της, έναν άθλο κατακτώντας την τέταρτη θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που φέτος φιλοξενήθηκε στην Ταϊλάνδη.


Έναν τεράστιο άθλο εάν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 63 χώρες και ότι η Ελλάδα υπολείπεται εκπαιδευτικά των μεγαθήριων της ρομποτικής μεταξύ των οποίων είναι η Ρωσία, η Κίνα και η Ιαπωνία.

«Δεν περιμέναμε φυσικά ότι θα φτάναμε τόσο ψηλά» λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Μαρκόπουλος, υπεύθυνος της ομάδας «Autonomous» του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου που κατέκτησε την 4η θέση στην κατηγορία Open Γυμνασίου με θέμα Food Matters. Αυτό που καλούνταν να κάνει ουσιαστικά η ομάδα του ήταν να βρει έναν καινοτόμο τρόπο για την καταπολέμηση της πείνας στον πλανήτη. «Σκεφτήκαμε την ενυδρειοπονία» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ. Μαρκόπουλος. Από εκείνη την ιδέα ξεκίνησε ένα επίπονο ταξίδι με εκπαιδευτικές εκδρομές, μπόλικο ψάξιμο στο διαδίκτυο αλλά και πολλά προβλήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η αναζήτηση χορηγών που θα χρηματοδοτούσαν την αποστολή στην Ταϊλάνδη: «Ευτυχώς βρήκαμε κάποιους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς και μας στήριξαν» συμπληρώνει ο ίδιος.

«Αυτό το ταξίδι ήταν σημαντικό από κάθε άποψη. Τα παιδιά ένιωσαν ότι ήταν πολίτες του κόσμου, είδαν ότι έχουν πολλά με συνομηλίκους τους από μακρινές χώρες, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις» λέει ακόμη ο κ. Μαρκόπουλος. «Η 4η θέση μας προσέφερε απέραντη ικανοποίηση. Αυτό που είπαμε όμως ότι σημασία είχε το ίδιο το ταξίδι και όχι ο προορισμός» προσθέτει.

Η ομάδα Autonomous, αποτελούμενη από τους Βασίλη Ρ., Στάθη Π. Γιάννη Χ., Σωτήρη Χ., Νίκο Π., Κυριακή Μπ., δεν εντυπωσιάστηκαν μόνο απ’ όσα έζησαν. Εντυπωσίασαν αντιπάλους και κριτές με το «Αυτόματο, Αυτόνομο, Ρομποτικό σύστημα Ενυδρειοπονίας με Απομακρυσμένη Πρόσβαση». Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται τα οφέλη της υδροπονίας και της ιχθυοκαλλιέργειας και είναι από τα πιο οικονομικά και βιώσιμα συστήματα παραγωγής φυτών και ψαριών. Τα παιδιά δημιούργησαν από ρομποτικές γερανογέφυρες και ρομποτικά κλαρκ έως αυτόματους αισθητήρες με τους οποίους έλεγχαν όλη τη διαδικασία.

Τα οφέλη πολλά: οι Autonomus πέτυχαν να καλλιεργήσουν φυτά και ψάρια με το ίδιο σύστημα εξοικονομώντας μάλιστα πόρους: χρησιμοποίησαν μόλις το 2% σε νερό σε ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)