ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού: «Τα παιδιά μας έχουν αξίες και ιδανικά κι ας δέχθηκαν “λιθοβολισμό”»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού: «Τα παιδιά μας έχουν αξίες και ιδανικά κι ας δέχθηκαν “λιθοβολισμό”»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού, η οποία αφορά στην πρόσφατη κατάληψη των μαθητών, αλλά και στην πορεία που πραγματοποίησαν.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Ως γονείς του Γενικού Λυκείου Άργους Ορεστικού οι  ημέρες που περάσαμε  ήταν μέρες αγωνίας. Κατάληψη. Τι κατάληψη; Ο νους μας πήγε σε εκείνες τις παλιές καταλήψεις που κρατούσαν καιρό και στο τέλος το σχολείο γινόταν αγνώριστο.  Μετά μια άλλη αγωνία. Μήπως κάποιος  τα υποκινεί μήπως τα παιδιά μας έγιναν εθνικιστές, ναζιστές ή  κάτι άλλο. Έτσι διακριτικά και με πολύ αγωνία παρακολουθούσαμε τις κινήσεις των παιδιών μας και αφού τελείωσε όλη η ιστορία βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα:

– Τα παιδιά μας τελικά έχουν αξίες και ιδανικά, έστω κι αν αγωνίζονται κάποιοι για το αντίθετο.

-Έχουν κουραστεί από την πολιτική, τους πολιτικούς και την υποκρισία.

-Δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, σε καμία παράταξη, σε κανένα πολιτικό σχηματισμό. Θέλουν να είναι Έλληνες  όπως ήταν οι παππούδες τους.

– Τα παιδιά μας δέχθηκαν λιθοβολισμό από πολλούς. Πολλές και άδικες  κατηγορίες

-Όχι δεν κάναν την κατάληψη για να χάσουν μάθημα. Πολλά παιδιά κουβαλούσαν ακόμη και τα βιβλία μαζί τους, εκεί στην κατάληψη.

-Έκλεισαν για λίγες μέρες τους υπολογιστές και την τηλεόραση, κάναν περισσότερη παρέα από άλλοτε, προβληματίστηκαν, ενώθηκαν για ένα κοινό σκοπό.

-Έκαναν μια δική τους διαδήλωση. Όμορφη χωρίς ακρότητες, χωρίς προσβλητικά συνθήματα.

-Διαδήλωσαν για τη Μακεδονία, αλλά και για την πατρίδα μας που τους πληγώνει. Για το μέλλον το αβέβαιο, για τη φτώχεια και την αδικία που βλέπουν γύρω τους.

– Έδειξαν ότι είναι  ακόμη ζωντανά και περήφανα νιάτα. Ότι έχουν φωνή, συναισθήματα, αναζητήσεις και αγάπες.

– Στο τέλος της διαδήλωσης όλα μαζί καθάρισαν το σχολείο. Μέχρι και σφουγγάρισμα έκαναν και  το παρέδωσαν  στο διευθυντή τους πεντακάθαρο και τακτοποιημένο.

Και από αύριο πάλι στα θρανία και στον αγώνα του σχολείου έχοντας μια εμπειρία επιπλέον.

Αφήστε λοιπόν ήσυχα τα παιδιά μας,  μακριά από κάθε μικροπολιτικό φθηνό ρεπερτόριο περί φασισμού, ρατσισμού, εθνικισμού και όλα τα –ισμου που έχουν γίνει μόδα και καραμέλα τώρα τελευταία.

Τα παιδιά μας και παιδιά σας, απέδειξαν  ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα.

Είμαστε δίπλα τους και είμαστε περήφανοι για αυτά.

το Δ.Σ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς