ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Πότε θα βγει η προκήρυξη για τις 8.933 θέσεις εργασίας σε Δήμους;

ΟΑΕΔ: Δείτε αναλυτικά!
Στα τέλη του μήνα Ιανουαρίου 2019 ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται πως θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία που θα αφορά συνολικά 8.933 θέσεις εργασίας ανέργων σε 56 Δήμους και 37 άλλους περιβαλλοντικούς φορείς της χώρας.
Οι αιτήσεις, μετά την έκδοση της δημόσιας πρόσκλησης, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με ηλικία από 18 ετών και άνω. Ωστόσο, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η σχετική υπουργική απόφαση, το επίκεντρο εστιάζεται στους μακροχρόνια –άνω των 12 μηνών- ανέργους και μάλιστα στους άνω των 45, και 55 ετών οι οποίοι έχουν και την μεγαλύτερη μοριοδότηση για τις νέες προσλήψεις.
Οι άνεργοι θα απασχοληθούν με 8μηνη σύμβαση και με τις αυξημένες αποδοχές που θα προβλέπει η εξαγγελθείσα από το υπουργείο Εργασίας, αύξηση του κατώτατου μισθού, από τα 586,08 ευρώ σήμερα (μικτά) ενδεχομένως και στα 640 ευρώ (μικτά). Σημειώνεται ότι η όποια αύξηση αποφασιστεί θα ισχύσει αυτόματα για όσους είναι ήδη σε παρόμοιο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, όπως και για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης και αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 586,08 ευρώ, ενώ θα υπάρξει ανάλογη μεταβολή και για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης.

Η νέα κοινωφελής εργασία αποσκοπεί στην κάλυψη θέσεων τόσο σε 56 Δήμους της χώρας όσο και σε φορείς περιβαλλοντικής διαχείρισης προστατευόμενων φυσικών περιοχών (Natura) πανελλαδικά.
Οι άνεργοι μετά την υποβολή αίτησης, κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα και η επιλογή τους θα γίνει με βάση τη μοριοδότηση που θα λάβουν σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια ανεργίας, αναπηρίας, εισοδήματος, και ηλικίας:Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς