Έρχονται αλλαγές στο ημερολόγιο των φορολογικών δηλώσεων

Έρχονται αλλαγές στο ημερολόγιο των φορολογικών δηλώσεων
Μέχρι 28 Φεβρουαρίου έχουν περιθώριο οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να υποβάλλουν στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα το 2018.


Την σχετική απόφαση εξέδωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής.

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να ξεκινήσει νωρίτερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Ενδεχομένως αυτό θα οδηγήσει και στην έναρξη πληρωμής των βεβαιωμένων φόρων νωρίτερα στο έτος και όχι τον Ιούλιο όπως ισχύει σήμερα.

Επίσης, όσοι θέλουν να... χωρίσουν τη φορολογική δήλωση από εκείνη του συντρόφου τους θα πρέπει να υποβάλουν σχετική ανέκκλητη δήλωση στην ΔΟΥ στην οποία υπάγονται έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία μπορεί να γίνει από έναν εκ των δύο συζύγων ή μερών που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα δουν στις φορολογικές τους δηλώσεις προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2018 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη