Μαραθωνοδρόμος τρέχει ξυπόλητος στον παγωμένο Ψηλορείτη. Τι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση (Βίντεο Drone)

Μέσα από μια βόλτα, ο καθένας μπορεί να συναντήσει διάφορα πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις. Έτσι και ο Νίκος Σαράντος, κατέγραψε με το drone του ένα περίεργο, αλλά αξιοθαύμαστο περιστατικό στον παγωμένο Ψηλορείτη.
Τον δικό του ξεχωριστό άθλο έκανε στον Ψηλορείτη με γυμνά πόδια ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος, Ιδομενέας Αβραμάκης.

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ιδομενέα, τον ώθησε να αγαπήσει ακόμη περισσότερο τη φύση και να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά της.

Ο εικονολήπτης, Νίκος Σαράντος, αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση:
«Μια απρόσμενη έκπληξη με περίμενε πριν μερικές μέρες που βρέθηκα στον χιονισμένο Ψηλορείτη. Καθώς είχα πάρει τον δρόμο της επιστροφής δεν πίστευα στα μάτια μου όταν απέναντι μου αντίκρισα έναν άνθρωπο που έτρεχε ξυπόλυτος στα χιόνια».
Δεν έχασε ευκαιρία και, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, επιστράτευσε τον εξοπλισμό και «έτρεξε» για να μιλήσει με τον θαρραλέο δρομέα.
«Ήταν ο Ιδομενέας, ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια και δίψα για την ζωή και την φύση. Όπως μου είπε είναι μαραθωνοδρόμος και τα τελευταία δώδεκα χρόνια πέταξε τα παπούτσια μετά από μια περιπέτεια υγείας που είχε», προσθέτει.
Στη γρήγορη αναζήτησή του, ο Σαράντος μίλησε με τον αθλητή. Θέλησε να μάθει τι τον οδήγησε σε αυτή την τολμηρή απόφαση, να τρέξει στο παγωμένο έδαφος του Ψηλορείτη ξυπόλητος! Και τότε ο δρομέας του μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, αλλά κατάφερε να το ξεπεράσει.
«Τον θεωρούσαν νεκρό, ότι δεν θα τα κατάφερνε. Εκείνος όμως βγήκε νικητής και ξαναγεννημένος όπως χαρακτηριστικά λέει. »ήμουν νεκρός και ξαναγεννήθηκα, πέταξα τα παπούτσια και τρέχω ξυπόλυτος για να νιώθω όσο γίνεται πιο κοντά στην φύση»

Το μήνυμα που στέλνει είναι, »πετάξτε τα παπούτσια και βγείτε να περπατήσετε και να τρέξετε ξυπόλητοι για να νιώσετε κοντά στην φύση». Όσο για το κρύο και τα χιόνια δεν τον επηρεάζουν ούτε του είναι εμπόδιο για χαρεί την προπόνηση του στον πανέμορφο χιονισμένο Ψηλορείτη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Σαράντος.

Ο αθλητής Ιδομενέας Αβραμάκης, γίνεται παράδειγμα για τη δύναμη και την πίστη του. Παρά τις δυσκολίες που πέρασε, βρίσκει το κουράγιο να συνεχίσει με καλύτερη ποιότητα ζωής και παρακινεί κι άλλους να κάνουν το ίδιο.
Δείτε το βίντεο drone που κατέγραψε ο Νίκος Σαράντος στον Ψηλορείτη:
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ