ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Στη θέση του «σοφέρ» στον πίνακα των σκόρερ ο Γρηγόρης Μήλιος

Ένα γκολ του Γρηγόρη Μήλιου στο ισόπαλο 3-3 της ομάδας του στην Κολοκυνθού με αντίπαλο τον Κρόνο ήταν αρκετό για να του χαρίσει ξανά τη μοναξιά στον πίνακα των παραγωγικότερων  παικτών της κατηγορίας.
Ρεπορτάζ: Δαμιανός Δέλλιος
Φτάνοντας, λοιπόν, ο δεινός σκόρερ των «πράσινων» της Πολυκάρπης τα 15 τέρματα ενεργητικό κι εκμεταλλευόμενος της απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους του Χρήστου Νούλα, που, ως γνωστόν, είχε αποβληθεί στο ματς Ομόνοια Βογατσικού- Γράμμος Μαυροχωρίου, ξέφυγε κατά ένα γκολ του επιθετικού των «αρκούδων», ο οποίος, να σημειωθεί, ότι και το προσεχές Σάββατο δεν θα αγωνιστεί, όντας υποχρεωμένος να εκτίσει την ποινή της δεύτερης αγωνιστικής που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Κ.
Ωστόσο, τους δύο επικεφαλής στον πίνακα των «πιστολέρο» της κατηγορίας ακολουθούν με 11 γκολ οι: Δημήτρης Δρανιτσάρης (Πενταβρύσου) και Δημήτρης Στασινόπουλος (Πολυκάρπης),  ενώ τον κατάλογο των «μνηστήρων» του τίτλου για τον παραγωγικότερο ποδοσφαιριστή στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, έχοντας στο ενεργητικό τους 10 τέρματα, συμπληρώνουν οι: Γρηγόρης Καραμανίδης (Αστραπής), Αλέξης Λιάπης (Α.Ε. Γραμμοχωρίων), Βαγγέλης Ευαγγέλου (Νταηλάκη)  και Βασίλης Εστιάδης (Κάστορα).
Στη 15η και, συνάμα, δεύτερη αγωνιστική του β’ γύρου, μία ήταν η  ομάδα που ευθυγράμμισε- ως γηπεδούχος- τα πλάνα της για νίκη, τέσσερις πέτυχαν «τρίποντο» μακριά από την έδρας τους, ενώ σημειώθηκε κι ένα «Χ».
Στις έξι αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής ημέρας, γεγονός είναι, ότι υπήρξε υπερίσχυση του σημείου «2»,  σε τέσσερα ματς συγκεκριμέναεμφάνιση του «Χ» υπήρξε σε μία αναμέτρηση, ενώ σε ένα παιχνίδι  προέκυψε το σημείο «1».
Νίκη, λοιπόν, ως γηπεδούχος πανηγύρισε μόνο ο Γράμμος Μαυροχωρίου, προσθέτοντας στο ενεργητικό του τρεις πόντους, ενώ τρεις βαθμούς έβαλαν στην «κάβα» ως φιλοξενούμενοι, οι: Παναργειακός, Νταηλάκης, Ομόνοια Βογατσικού και Α.Ε. Βιτσίου. Τέλος, από έναν βαθμό έβαλαν στο «ταμείο» τους οι: Κρόνος και Ηρακλής Πολυκάρπης.  
Άκρως «ικανοποιητική» χαρακτηρίζεται η 15η αγωνιστική από πλευράς παραγωγικότητας
Η ιαχή «γκοοοολ» ακούστηκε 26 φορές στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής ημέρας, κάτι που παρατηρείται για δεύτερη φορά στη φετινή σεζόν.
Να θυμίσουμε, εν προκειμένω, ότι στην  «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκαν τα περισσότερα γκολ, 29 τον αριθμό, ενώ η 12η αγωνιστική είναι η χειρότερη όλων, στην οποία είχαν σημειωθεί 14.
Στα αξιοσημείωτα, εντούτοις, της 15ης αγωνιστικής, είναι το γεγονός, ότι δύο ομάδες δεν πέτυχαν γκολ. «Αφλογιστία», λοιπόν, έπαθαν τα… όπλα του Α.Σ. Πενταβρύσου και της Δόξας Κορησού, κάτι που για τους «κυανόλευκους» του Θόδωρου Ποντίκηπαρατηρείται για 5η φορά στο τρέχον πρωτάθλημα, ενώ για τους «μαυραετούς» του Σπύρου Μηλιάτη4η.
Σε ό, τι, τώρα, σχετίζεται με τα 26 γκολ της 15ης αγωνιστικής, αυτό που παρατηρήθηκε, είναι πως 9 από αυτά σημείωσαν οι γηπεδούχες ομάδες και 17 οι φιλοξενούμενες.
Τέλος, άξιο σχολιασμού, είναι το γεγονός, ότι την καλύτερη επίθεση εξακολουθεί να διαθέτει ο Ηρακλής Πολυκάρπης, έχοντας σημαδέψει δίχτυα 44 φορές, ενώ τη χειρότερη άμυνα διαθέτει η Πεντάβρυσος, έχοντας δεχθεί 54 γκολ.
Σε ό, τι δε, αφορά τη χειρότερη επίθεση, αυτή συνεχίζει να ανήκει στον Κρόνο, που, παρότι προχθές πέτυχε τρία γκολ και τα έκανε 15, δεν μπόρεσε να αποφύγει την παραμονή του στην τελευταία θέση του στατιστικού πίνακα των παραγωγικότερων ομάδων.
Την καλύτερη, από την άλλη, άμυνα, συνεχίζει να διαθέτει μία ομάδα, ο Παναργειακός, έχοντας δεχθεί γκολ.
Η ιαχή «γκοοολ» ακούστηκε πολύ νωρίς στη 15η αγωνιστική, μόλις στο δεύτερο λεπτό, ενώ η τελευταία στο 90’  
Το γρηγορότερο γκολ στη 15η «στροφή» της φετινής σεζόν καταγράφηκε στην αναμέτρηση  Πεντάβρυσος- Παναργειακός, στο 2ο λεπτό συγκεκριμένα, όταν ο Γιώργος Τσαμτσάκης «έγραψε» το 0-1, ενώ το πιο αργοπορημένο σημειώθηκε στο ματς Δόξα Κορησού- Α.Ε. Βιτσίου, στο οποίο ο Αντώνης Γκάτζιος με κεφαλιά στο 90’ χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη με σκορ 0-1.
Στη 15η αγωνιστική δεν υπήρξε γκολ από την άσπρη βούλα
Σε καμία από τις έξι αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής ημέρας δεν δόθηκε από τους διαιτητές πέναλτι, κάτι που, για πρώτη φορά, παρατηρείται στο τρέχον πρωτάθλημα.
Έτσι, ο αριθμός των πέναλτι που δόθηκαν έως σήμερα στο τρέχον πρωτάθλημα παρέμεινε στα 21, με τα 17 από αυτά να είναι εύστοχα, εξ’ αυτών να αφορούν σουτ στο δοκάρι, να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα και 1 άουτ.
Ένας «κοκκινισμένος» στη 15η αγωνιστική
Στη 15η «στροφή» του τρέχοντος πρωταθλήματος, αλήθεια είναι, ότι ένας ρέφερι στις έξι αναμετρήσεις μπήκε στη διαδικασία να βάλει το χέρι στο τσεπάκι του με τις κόκκινες κάρτες.
Συγκεκριμένα, στον αγώνα Α.Ο. Κάστωρ– Ομόνοια Βογατσικού, ο διαιτητής κ. Πετρόπουλοςαπέβαλε στο 83’ με 2η κίτρινη (κόκκινη) κάρτα τον ποδοσφαιριστή  των «βυσσινί» Σπύρο Τράϊκο, την ώρα, μάλιστα, που εν λόγω παίκτης του Κάστορα αποχωρούσε από τον αγωνιστικό χώρο τραυματισμένος.
Το πρόσωπο της 15ης αγωνιστικής
Στη δεύτερη «πράξη» του β’ γύρου της φετινής σεζόν, αλήθεια είναι, ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει κάθε λόγο να δικαιούται τον τίτλο του προσώπου της αγωνιστικής, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Στρυμπώνη (Κρόνου), μιας και αποκλειστικά από τα δικά του πόδια προέκυψαν τα τρία γκολ της ομάδας του στο ισόπαλο 3-3  με αντίπαλο τον Ηρακλή Πολυκάρπης.
Το «παρθενικό» τους γκολ πέτυχαν 4 παίκτες
Στον μακρύ πλέον κατάλογο του πίνακα των σκόρερ, έπειτα από το κλείσιμο της αυλαίας της 15ης αγωνιστικής, προστέθηκαν τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές, καθώς πέτυχαν το «στερνό» τους γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Την μπάλα, λοιπόν, για πρώτη φορά στο «πλεκτό» έστειλαν οι: Αργύρης Μπάτζιος (Παναργειακού), Γουίλιαμ Αντωνιάδης (Γράμμου Μαυροχωρίου), Μανώλης Αϊραντζής (Ομόνοιας Βογατσικού) και Δημήτρης Καραϊσκάκης (Δόξας Αμπελοκήπων).   
314 συνολικά τα γκολ του φετινού πρωταθλήματος, από 118 παίκτες
Από τα 340 τέρματα που σημειώθηκαν στις δεκαπέντε αγωνιστικές, τα 193 εξ’ αυτών έχουν πετύχει οι γηπεδούχες ομάδες και τα υπόλοιπα 147 οι φιλοξενούμενες, ενώ αθροιστικά έχουν βρει δίχτυα 118 ποδοσφαιριστές.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η 15η αγωνιστική δεν περιλάμβανε αυτογκόλ. Έτσι, ο αριθμός των αυτογκόλ παρέμεινε στα 7.
Ο πίνακας των σκόρερ: ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)