ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Δήμος Άργους Ορεστικού: Πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας με το έργο “Business Clubs” (Interreg Ελλάδα-Αλβανία)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση (kick-off meeting) του έργου “Business Clubs” του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg IPA Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020,


που υλοποιεί ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ως επικεφαλής εταίρος, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου “Ismail Qemali” Αυλώνα, του Δήμου Καστοριάς, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Κόνιτσας και του Δήμου Πρεμετής, συνολικού προϋπολογισμού 660.000 € περίπου.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ομάδες ευάλωτες στον κίνδυνο της ανεργίας, όπως είναι οι γυναίκες, οι νέοι, τα άτομα με αναπηρία κ.λπ..

Αυτό θα επιτευχθεί με τη δημιουργία εγκαταστάσεων στήριξης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στις βιβλιοθήκες των πέντε παραπάνω εταίρων, στις οποίες θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης νέες επιχειρήσεις. Εκεί θα μπορούν να αξιοποιήσουν εργαλεία και τεχνογνωσία που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν με ασφάλεια και να αλληλεπιδράσουν με αντίστοιχες επιχειρήσεις όμορων περιοχών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, απηύθυνε χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι «σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, η δημιουργία συγκεκριμένων ευκαιριών μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και να συμβάλει στην αύξηση των θέσεων εργασίας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιδιώξαμε την συμμετοχή μας στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορεί να προσφέρει διεξόδους στην απασχόληση».

Ο προϋπολογισμός του έργου για τον Δήμο Άργους Ορεστικού ανέρχεται στις 213.204,00 €.





Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ