9 φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε την ξηρή επιδερμίδα


Ίσως η λύση για απαλή επιδερμίδα βρίσκεται στα ράφια της κουζίνας σας και όχι στο φαρμακείο.


Η λίστα των πραγμάτων που προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα είναι μεγάλη και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται από συνήθειες στο ντους μας (για παράδειγμα κάνουμε μπάνιο με πολύ καυτό νερό) μέχρι την έλλειψη των φυσικών λιπιδίων στην επιδερμίδα μας.
Τα καλά νέα είναι ότι ίσως δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για να αντιμετωπίσετε την ξηρή επιδερμίδα. Για την ακρίβεια ίσως αυτά που χρειάζεστε να τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Γιατί να επιλέξετε ένα σπιτικό υλικό για να θεραπεύσετε το ξηρό δέρμα, αντί του τυποποιημένου προϊόντος

Σύμφωνα με την Dr Lopez, δερματολόγο στην κλινική Cleveland του Οχάιο, τα φυσικά έλαια τείνουν να είναι πιο αγνά για την επιδερμίδα μας κάτι που τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για το δέρμα μας καθώς οι ενυδατικοί παράγοντες των προϊόντων περιποίησης περιέχουν και πολλά συντηρητικά. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο στα προϊόντα με βάση το νερό καθώς περιέχουν αλκοόλη και αρώματα που προκαλούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα.
Το δέρμα μας παράγει τη λιπαρότητα που χρειάζεται η οποία το βοηθά να διατηρήσει την ενυδάτωσή του. Όμως τα περισσότερα σαπούνια αφαιρούν τα φυσικά λιπίδια που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη ξηρότητα. Σύμφωνα με την Dr. Lopez το καστορέλαιο, το έλαιο λεβάντας και το έλαιο αβοκάντο είναι ιδανικά για την ενυδάτωση της επιδερμίδας μας αρκεί να μην έχουμε ακμή.
Το λάδι καρύδας είναι επίσης ένα εξαιρετικά ενυδατικό και φιλικό για την επιδερμίδα μας υλικό. Η αλόη έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα μας μαζί με τις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ενυδάτωσή της.

9 φυσικοί τρόποι να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας

1. Ελαιόλαδο για καθαρισμό και ενυδάτωση

Το ελαιόλαδο έχει εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες και ενυδατώνει την επιδερμίδα μας. Απλώστε στο στο σώμα ή το πρόσωπό σας κάνοντας κινήσεις μασάζ και αφαιρέστε το με μια βρεγμένη ζεστή πετσέτα.

2. Μάσκα με αβοκάντο

Το αβοκάντο, καθώς είναι λιπαρό, έχει εξαιρετικά ενυδατικές ιδιότητες για το δέρμα μας. Πολτοποιήστε μισό αβοκάντο μαζί με μισό κουταλάκι ελαιόλαδο. Προαιρετικά για πολύ ξηρή επιδερμίδα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλύντε με άφθονο νερό.

3. Απολεπιστικό με ζάχαρη και μέλι

Αναμίξτε μισή κούπα ζάχαρης με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Τρίψτε απαλά την επιδερμίδα σας και αφαιρέστε με νερό.

4. Αφρόλουτρο με βρώμη

Προσθέστε στη μπανιέρα σας βρώμη καθώς βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της.

5. Μάσκα απολέπισης με βρώμη και μέλι

Δημιουργείστε μάσκα απολέπισης με 2 κουταλάκια βρώμης και 1 κουταλάκι μέλι. Προσθέστε λίγες σταγόνες νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως scrub ή ως μάσκα απολέπισης.

6. Έλαιο καρύδας πριν τον ύπνο

Πριν κοιμηθείτε απλώστε λίγο έλαιο καρύδας στα σημεία που η επιδερμίδα σας είναι πολύ αφυδατωμένη και κοιμηθείτε με αυτό.

7. Προσθέστε έλαια στο αφρόλουτρό σας

Τα έλαια βοηθούν το δέρμα μας να ενυδατωθεί. Έτσι αν προσθέσετε έλαιο jojoba ή αμυδγαλέλαιο στο αφρόλουτρό σας θα δείτε την επιδερμίδα σας πιο ενυδατωμένη και απαλή.

8. Κομπρέσες με γάλα για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Το γάλα έχει αντιφλεγμονώδη ιδιότητες. Κάνοντας κομπρέσες με γάλα στην επιδερμίδα μας για 5 με 10 λεπτά την ανακουφίζουμε από τους ερεθισμούς.

9. Αλόη για ανακούφιση από το ξηρό δέρμα

Η Αλόη δεν ανακουφίζει μόνο από τα εγκαύματα αλλά ενυδατώνει την επιδερμίδα και προκαλεί απαλότητα.

5 tips για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη

1. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας καθημερινά
2. Μη κάνετε ντους με καυτό νερό
3. Μη χρησιμοποιείτε χημικά στην επιδερμίδα σας
4. Πιείτε πολύ νερό
5. Προστατευθείτε από το κρύο

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ