Φτιάχνουμε σπιτικό καθαριστικό φούρνου

Φτιάχνουμε σπιτικό καθαριστικό φούρνουΠοια ηλεκτρική συσκευή χρησιμοποιούμε περισσότερο στο σπίτι; Σίγουρα τον φούρνο. Μαγειρεύουμε καθημερινά, ψήνουμε με τις ώρες, και τα λίπη που συσσωρεύονται κάνουν το καθάρισμα μια απαιτητική και δύσκολη εργασία.
Κάθε νοικοκυρά έχει αναπτύξει τεχνικές και χρησιμοποιεί ειδικά καθαριστικά που τη βοηθούν να αφαιρέσει τα ξερά υπολείμματα που μένουν στον φούρνο. Το μόνο σίγουρο, είναι, πως δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία, καθώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρέσουμε τα ξεραμένα λίπη.
Στο εμπόριο υπάρχουν καθαριστικά αρκετά αποτελεσματικά που κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Δυστυχώς όμως, η ισχυρή δράση τους οφείλεται στη τοξική τους σύσταση.
Πιο συγκεκριμένα, συστατικά όπως το υδροχλωρικό νάτριο, η αμμωνία,  η μονοαιθανολαμίνη (MEA)  και ο μονοβουτυλαιθέρας διαιθυλενογλυκόλης (βρίσκεται επίσης και σε προϊόντα καθαρισμού αυτοκινήτων, βαφές μαλλιών και γυαλιστικά ή προϊόντα βαφής ξύλου), εκτός ότι ερεθίζουν την επιδερμίδα, εισέρχονται μέσω της αναπνοής στο σώμα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο αναπνευστικό. (περισσότερα)
Πολλά καθαριστικά περιέχουν επίσης και βουτάνιο. Πρόκειται για μια από τις πιο επιβλαβείς πτητικές ουσίες και η εισπνοή του θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και καρδιακή αρρυθμία.
Δυστυχώς οι επιπτώσεις των χημικών καθαριστικών δεν σταματούν εδώ. Μετά τον καθαρισμό, τα επιβλαβή χημικά εξακολουθούν να υπάρχουν στην επιφάνεια του φούρνου για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να εξατμίζονται μόλις ο φούρνος αναπτύξει και πάλι υψηλές θερμοκρασίες, μολύνοντας τον αέρα με τοξίνες.
Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή καθαριστικού. Ίσως μερικές φορές να είναι προτιμότερο να παρασκευάσουμε μόνοι μας ένα προϊόν, που θα αποτελείται από αγνά συστατικά και ...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)