ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Συνεχίζει δυναμικά ο Γρηγόρης Καραμήτρος

Ξεκίνα να λες «όχι» αν θες να απαλλαγείς από το άγχος

Είσαι σε μια δουλειά που απεχθάνεσαι και δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα, πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεις την αξία σου και όλα αυτά σε μια κοινωνία που πάει από το κακό στο χειρότερο. Είναι λογικό να σε έχει κατακλύσει το άγχος.


Την επόμενη φορά όμως που θα νιώσεις εύθραυστος και χαμένος προσπάθησε να κάνεις ένα από τα παρακάτω.

Ξεκίνα να λες όχι

Δεν χρειάζεται να λες πάντα ναι σε όλους. Ό,τι δεν σ’ αρέσει, με ό,τι δε νιώθεις άνετα μπορείς να το αποφύγεις, μπορείς να αρνηθείς. Στην προσπάθειά σου να ευχαριστήσεις τους πάντες καταπιέζεις τα δικά σου θέλω.

Πριν λοιπόν προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τους άλλους πρόσεξε τον εαυτό σου. Κράτα τα «ναι» για ανθρώπους που σου προσφέρουν πραγματική χαρά.

Μείνε στον δικό σου δρόμο

Αν συχνά αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στον «σωστό» δρόμο, αν οι γύρω σου έχουν καλύτερη ιδέα για το τι συμβαίνει και γενικότερα για τον εαυτό τους, σταμάτα να το κάνεις.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Πρέπει να κοιτάξεις μπροστά. Να μείνεις στον δικό σου δρόμο και να διατηρείς τον δικό σου ρυθμό. Αν επιμένεις να ακολουθείς τους άλλους τότε θα καταλήξεις απλώς σε κάποιον άλλον προορισμό που δεν είναι για σένα.

Τόλμα να είσαι μέτριος

Κανείς δεν είναι τέλειος και πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό. Δεν γίνεται να τα έχεις όλα τακτοποιημένα, όλα στην εντέλεια.
Η προσπάθεια για την τελειότητα θα σε οδηγήσει μόνο στην απογοήτευση και πιθανώς στην εξάντληση.

Δώσε προτεραιότητα σε ο,τι έχει πραγματικά σημασία για σένα.

Κλείσε όλα τα παραθυράκια του μυαλού σου

Σκέψου το μυαλό σου σαν τις καρτέλες διαδικτύου. Εάν έχεις εκατοντάδες καρτέλες ανοιχτές τότε θα λειτουργείς με πιο αργό ρυθμό. Τακτοποίησε αυτές τις καρτέλες, διαχώρισέ τες και σίγουρα θα ανακουφιστείς.

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για όλες τις εφαρμογές, τις συνομιλίες σου στο Whatsapp και μείνε για λίγο στη σιωπή.
Απόκτησε έναν αυτοέλεγχο άλλωστε μερικές φορές μερικά λεπτά άγνοιας σου προσφέρουν πολλά λεπτά ευτυχίας.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια