ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Σωκράτης Μπουρινάρης: «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, θα είμαστε νικητές» – Συνέντευξη

Συνέντευξη στους ANTENNES 93.6 και τον Χρήστο Νατσούλη παραχώρησε πριν λίγα λεπτά ο υποψήφιος δήμαρχος Άργους Ορεστικού Σωκράτης Μπουρινάρης.

Ο κ. Μπουρινάρης δήλωσε ότι δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της κριτικής κάτι που όμως… ξεχάστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης όπου και άσκησε δριμεία κριτική στο πρόσωπο του νυν δημάρχου, κάνοντας λόγο για μελέτες σε συρτάρια, μόλυνση του περιβάλλοντος, απαξίωση των τοπικών προϊόντων και της ΑΓΡΟΚΑ και σκουπιδότοπους μέσα στην πόλη!
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το θέμα της γαστρεντερίτιδας όπου δήλωσε ότι το πρόβλημα προήλθε από το νερό, λέγοντας όμως ότι θα περιμένει τις τελικές εκθέσεις του ΚΕΛΠΝΟ αφού μέχρι στιγμής οι εκθέσεις δείχνουν ότι δεν ευθύνεται το νερό.  
Αναφορικά με τις αρχές του Συνδυασμού, ο κ. Μπορινάρης δήλωσε πως αυτές είναι «η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η πολυφωνία, η νομιμότητα, η αποτελεσματικότητα, ο απολογισμός, οι νέες τεχνολογίες, η δημόσια διαβούλευση. Είναι ένας άλλος τρόπος λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής που τον πρώτο λόγο θα τον έχουν οι πολίτες αυτού του Δήμου. Που θα συναποφασίζουμε μαζί, που θα οργανώσουμε μαζί την επόμενη μέρα».
Μερικά σημεία  από τη συνέντευξη του κ. Μπουρινάρη:

Για την απόφαση να κατέβει

«Η προσπάθεια που ξεκίνησε προήλθε από την κοινωνία του Άργους γιατί η κοινωνία ήθελε να λειτουργήσουν οι κανόνες της Δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και την κοινωνία και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Ακριβώς αυτή είναι η κίνηση. Ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία του Άργους που ήθελε έναν άλλον Συνδυασμό, μία άλλη λύση για να διεκδικήσει το δήμο. Αυτή η προσπάθεια όταν ξεκινάει από την κοινωνία οπωσδήποτε έχει σαν στόχο να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή και θα είμαστε. Γιατί η κοινωνία το θέλει και η κοινωνία θα το πράξει στις 26 Μαΐου στην κάλπη».

Για τον απολογισμό Κεπαπτσόγλου

«Δεν πρέπει κανείς και ειδικά εμείς να ασχοληθούμε με τα νούμερα. Τα νούμερα δεν λένε πάντα την αλήθεια. Εμείς δεν θα αμφισβητήσουμε ούτε θα διαφωνήσουμε σε κάτι από όλα αυτά. Εμείς θα αποτελέσουμε συνέχεια της σημερινής Δημοτικής Αρχής και ότι έχει προγραμματιστεί και ότι έχει σχεδιαστεί και είναι για το καλό του δήμου μας, θα το χειροκροτήσουμε και θα το αποδεχθούμε. Δεν ωφελεί η κριτική. Εμείς κοιτάζουμε στο μέλλον. Μέσα από τον προγραμματισμό και μέσα από το πρόγραμμα μας. Η κοινωνία του Άργους θα εκφραστεί στις 26 του Μάη. Τώρα, αν έχει πεισθεί από το τι έχει κάνει η νυν δημοτική Aρχή, λογικό είναι ότι θα την ξανά ψηφίσει. Αν όμως περιμένει κάτι το διαφορετικό που εμείς εκπέμπουμε, θα επιλέξει εμάς».

Για τη σχέση του με τον Πάνο Κεπαπτσόγλου

«Ο σημερινός δήμαρχος με βρήκε στο δημοτικό συμβούλιο, συνεργαστήκαμε μαζί τέσσερα χρόνια στη μειοψηφία του δήμου, και ήμουνα τα δύο πρώτα χρόνια πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Από ‘κει και μετά όμως, επειδή διαπίστωσα ότι άλλα λέγαμε προεκλογικά αλλά ήταν τα σχέδιά μας και τα προγράμματά μας, αλλά άλλα γίνονταν στην πράξη, διαφώνησα και αποχώρησα».

Για το σχέδιο του Συνδυασμού

«Πρώτη προτεραιότητά μας και πρώτο μέλημά μας είναι οι υποδομές. Εμείς θα ασχοληθούμε σοβαρά με τις υποδομές του Δήμου γιατί στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Δήμου, μιας σύγχρονης πόλης. Αυτά για να γίνουν όμως χρειάζονται σύγχρονες σύγχρονες υποδομές που διευκολύνουν την καθημερινότητα του Πολίτη, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και βάζουν τις βάσεις για την δημιουργία ενός ρεαλιστικού και βιώσιμου Αναπτυξιακού σχεδίου. Και αυτές οι υποδομές για να τις αναφέρουμε είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, το οδικό δίκτυο, η συγκοινωνιακή μελέτη, τα πάρκα, οι πλατείες, οι κοινόχρηστοι χώροι, είναι ακριβώς οι πρώτες προτεραιότητές μας και με αυτές θα ασχοληθούμε την την πρώτη τετραετία. Γιατί θέλουμε να βλέπουμε το αύριο και το μέλλον με ελπίδα και με όραμα».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)