Τα πάντα για τα πράσα, το θρεπτικό λαχανικό

Τα πάντα για τα πράσα, το θρεπτικό λαχανικόΓια τους αρχαίους ήταν πανάκεια, για εμάς πηγή θρεπτικών συστατικών. Ο λόγος για τα πράσα, το πράσινο λαχανικό που εμπλουτίζει γευστικά και διατροφικά, πολλά πιάτα στην κουζίνα μας.
Τα πράσα ανήκουν στο γένος Άλλιον (Allium), της οικογένειας των Λειριοειδών και το εδώδιμο τμήμα του φυτού είναι ο βολβός και τα φύλλα του. Γευστικά θυμίζει αρκετά τα τα κρεμμύδια, γεγονός που τα καθιστά ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα λαχανικά.

Αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στις περιοχές της Μεσογείου και της Κεντρικής Αμερικής,  χιλιάδες χρόνια πριν, ενώ υπάρχουν αναφορές πως αποτελούσαν μέρος της διατροφής των Αιγυπτίων για 4 χιλιετίες.

Τα πράσα είναι γνωστά ως μία νόστιμη τροφή, με πλούσια διατροφική αξία. Ο συνδυασμός αυτός και το γεγονός πως δε χρειάζονται ιδιαίτερες απαιτήσεις για την καλλιέργεια τους, συνιστούν παράγοντες που εκτόξευσαν την δημοτικότητα του λαχανικού στα ύψη.

Σήμερα, τα πράσα, με μια μεγάλη ποικιλία θρεπτικών συστατικών στη σύνθεσή τους, συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι υγιεινής διατροφής

Ας γνωρίσουμε τα πράσα καλύτερα!...Διαβάστε τη συνέχεια εδώ


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς