ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Η ομιλία της μικρότερης σε ηλικία υπ.Δημοτικής συμβούλου του Γιώργου Πετκανά


Λένε πως οι νέες και οι νέοι αδιαφορούν για την πολιτική, απαξιώνουν τις εκλογές και δεν ενδιαφέρονται για την τοπική αυτοδιοίκηση, τον δήμο, την πόλη, την γειτονιά το χωριό τους. Ίσως, εν μέρει, και να έχουν δίκιο. 

Αλλά όταν μεγαλώνει ένας νέος άνθρωπος σε μία περιοχή - όπως είναι η Καστοριά και τα χωριά μας - βλέποντας και ακούγοντας, σχεδόν κάθε ημέρα, ότι συγγενείς, φίλες, φίλοι, φεύγουν για άλλες πόλεις και άλλες χώρες για να βρουν δουλειά, μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τους νέους - έτσι εύκολα - για αδιαφορία? 
Κάποιοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της περιοχής μας, αυτοί φυσικά και είναι οι πολιτικοί, οι δήμαρχοι και όσοι διοίκησαν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Φταίνε και κάποιες βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες και τα κριτήρια με τα οποία οι μεγαλύτεροι επέλεξαν αυτούς που διοίκησαν και αυτούς που τους εκπροσώπησαν. Οπότε πριν οποιοσδήποτε κατηγορήσει τις νέες και τους νέους, για αδιαφορία και απαξίωση καλά είναι να σκεφτεί, τι κατάφεραν με τις επιλογές τους και τι μας κληροδοτούν οι μεγαλύτεροι.

Μας κληροδοτούν μία περιοχή που μαραζώνει, είτε το θέλουν είτε όχι -αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός ο μαρασμός μπορεί να συνεχιστεί ή να αλλάξουν όλα για να πάμε μπροστά. Εάν επιλέξουμε με τα λανθασμένα κριτήρια (κόμμα, ατομικό συμφέρον, συγγενή, κουμπάρο, φίλο) είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα συνεχιστεί ο μαρασμός αλλά, μέχρι τις επόμενες εκλογές, δεν θα έχει μείνει κανένας νέος άνθρωπος εδώ. Και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος για να μην κάνουμε λάθος επιλογή στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά μόνο η καταλληλότητα.

Εγώ προσωπικά αλλά και πολλές φίλες και φίλοι μου, με αυτό το κριτήριο συμμετέχουμε για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι το σωστό, το σωστό για τον τόπο και για το μέλλον μας. Γι’ αυτό και συμμαχούμε με τον Γιώργο Πετκανά γιατί έχει τη γνώση, τις ικανότητες και με αυτόν μπορούμε να μοιραστούμε το όραμά μας. Ο συνδυασμός «Συμμαχία Ευθύνης» είναι το καινούργιο, το νέο, το διαφορετικό και μέσα δεν υπάρχουν κόμματα, συμφέροντα και πρόσωπα που διοίκησαν χωρίς καμία επιτυχία.

Με λίγα λόγια δεν συμπεριλαμβάνει τίποτα από αυτά έφεραν τον τόπο μας εδώ που βρίσκεται. Κλείνοντας θέλω να πω σε όσες και όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τις νέες και τους νέους με life style κόλπα και διαφημίσεις, κάνουν λάθος. Εμείς εκτιμούμε τη γνώση και τα καθαρά λόγια, δεν μασάμε τις υποσχέσεις και δεν θα αφήσουμε να πειραματιστούνε πάνω στο δικό μας μέλλον. 

Ο δήμος Καστοριάς πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά με την «Συμμαχία Ευθύνης» τον Γιώργο Πετκανά, τις νέες και τους νέους!






Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς