Καλοκαίρι με το σκύλο μου

Παραδεχτείτε το.. ακόμα και αν είστε χειμερινοί τύποι το καλοκαίρι έχει μια ανέμελη γοητεία στην οποία δύσκολα κανείς αντιστέκεται! Κι αν έχετε σκύλο το πράγμα μπορεί να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστικό!
Αλήθεια, τι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το καλοκαίρι παρέα με το φιλαράκι σας; Καλοκάιρι με το σκύλο μου λοιπόν για να δούμε.

1. Μια μέρα στην παραλία!
Η παραλία μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική για το σκύλο σας μιας και δεν προβληματίζεται για το ιδανικό μαύρισμα! Ανεβάστε τον πάνω σε μια σανίδα και κάντε μαζί βόλτες στο νερό! Κάντε τον να νιώσει σαν ήρωας που επιβλέπει την ακτή όπως ένας ναυαγοσώστης! Να ξέρετε ότι οι σκύλοι απολαμβάνουν και το τρέξιμο στην άμμο. Όσο περισσότερα σπινιαρίσματα τόσο πιο αποδοτική η μέρα, όχι μόνο για το φιλαράκι σας που θα διασκεδάσει απίστευτα, αλλά και για σας! Σκεφτείτε το ομοιόμορφο μαύρισμα που θ’ αποκτήσετε και τις θερμίδες που θα χάσετε τρέχοντας πάνω κάτω στην ακτή!

2. Αφήστε τους να σκάψουν!
Όλοι μας έχουμε μνήμες από ξέγνοιαστα παιχνίδια με φτυαράκια και κουβαδάκια στην άμμο! Πόσο μας διασκέδαζε να φτιάχνουμε κάστρα με σημαιάκια, σπίτια με πισίνες και κάθε είδους κατασκευές.. Αυτή τη μοναδική εμπειρία μην τη στερήσετε από το σκύλο σας. Αφήστε τον να παίξει με την άμμο και να σκάψει με τα ποδαράκια του. Το διασκεδάζει απίστευτα! Βέβαια, φροντίστε να είστε κοντά του ώστε να μην ενοχλεί τους λουόμενους γύρω του πετώντας άμμο αλλά και να τον προφυλάξετε από κάποιο ατύχημα. Και πού ξέρετε… σκάβοντας όλο και κάποιο κρυμμένο θησαυρό μπορεί και να φέρει στην επιφάνεια!! (Διαβάστε εδώ το άρθρο για τους κινδύνους που κρύβει η παράλια ώστε να είστε προετοιμασμένοι και να περάσετε ξέγνοιαστα)

3. Τι θα λέγατε για λίγη δροσιά στην πισίνα;
Αν δεν είστε ο τύπος της παραλίας και σας προβληματίζει η άμμος που θα φωλιάσει στο τρίχωμα του σκύλου σας και θα σας ταλαιπωρήσει στο μπάνιο, μπορείτε να αφεθείτε στην πολυτέλεια μιας πισίνας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να χαλαρώνει στην πισίνα με τα πόδια βουτηγμένα στο νερό και το σκύλο σας δίπλα.. μαγικό!! Ωστόσο, μη χαλαρώσετε υπερβολικά, γιατί ο σκύλος σας μπορεί να ξεχαστεί και να χρησιμοποιήσει την πισίνα ως τουαλέτα.. έχετε το νου σας!!

4. Παιχνίδια με το λάστιχο!!
Τι κάνατε όταν οι γονείς σας έλειπαν στη δουλειά και η μέρα ήταν πολύ ζεστή; Μα, φυσικά παίρνατε το λάστιχο και σκορπούσατε νερά παντού (κυρίως πάνω σας). Το μπουγέλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους! Το ίδιο και για το φιλαράκι σας! Φιλική συμβουλή: επειδή ο σκύλος σας σίγουρα θα τινάξει το τρίχωμά του μετά το παιχνίδι, φροντίστε να το κάνει μακριά από τα τζάμια σας!

5. Κάντε πολλές βόλτες!
Οι βόλτες με το σκύλο είναι πάντα διασκεδαστικές! Το μικρό σας φιλαράκι απολαμβάνει την επαφή με τη φύση και τους άλλους ανθρώπους και διασκεδάζει το χάζι εκτός σπιτιού. Μην του στερείτε αυτή τη χαρά. Φροντίστε, ωστόσο, να επιλέγετε δροσερές ώρες της ημέρας, όταν ο ήλιος δεν είναι ψηλά. Ιδανικές για βόλτες είναι οι πολύ πρωινές ώρες αλλά και οι βραδινές, όταν ο ήλιος έχει πέσει. Τις ζεστές ώρες της ημέρας καλό είναι να κρατάτε το σκύλο σας στη σκιά και σε μέρη δροσερά. Μοιραστείτε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό σας.. αφού οι καλοί φίλοι τα μοιράζονται όλα!

Ειρήνη Ι. Ζαννάκη
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη