Μας σοκάρει ή μας ιντριγκάρει ένας έμπειρος παρτενέρ;

paul1856Ξεκινάς μια σχέση. Τα πάτε καλά στο σεξ. Ταιριάζετε ή, τουλάχιστον, προς το παρόν, τα βρίσκετε. Έρχεται η στιγμή που ο ένας εκ των δύο συντρόφων μπαίνει σε μια διαδικασία αναζήτησης του τι έχει δοκιμάσει το ταίρι του στο σεξ. Ή με πόσους και πόσες συντρόφους έχει συνευρεθεί. Αυτές οι ερωτήσεις συνήθως γίνονται για να βρουν μαζί τι μπορούν να δοκιμάσουν, τι τους αρέσει και τι όχι, τι δεν έχουν κάνει ποτέ και τι θα ήθελαν να κάνουν.


Αν ο άνθρωπός τους δηλώνει πως τα ‘χει δοκιμάσει όλα, χωρίς να ‘χει αφήσει απωθημένες φαντασιώσεις ή να κουβαλά σεξουαλικά ταμπού, μπορεί να ενοχληθούν ή και να ξενερώσουν -ίσως ακόμα και στον ακραίο βαθμό που θα τους οδηγήσει σ’ ένα φινάλε. Μπορεί να ζηλεύουν που εκείνοι δε βρήκαν ποτέ το θάρρος να ζήσουν όσα σκεφτόντουσαν. Μπορεί να μην το αντέχει ο πουριτανισμός τους ή κι ο εγωισμός τους, αφού ήθελαν κάποια πράγματα να τα κάνουν μόνο μαζί τους και να βάλουν εκείνοι τη σημαία τους σε απάτητες κορφές.

Μήπως, όμως, είναι και λίγο απελευθερωτικό να ‘χει δοκιμάσει το ταίρι σου τα πάντα στο σεξ; Να έχει εκπληρώσει, δηλαδή, κάθε κρυφή ή μη ερωτική του επιθυμία. Ανακουφιστικό κι ελκυστικό ίσως, επειδή αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που του αρέσει και τολμά να πειραματίζεται, ενθαρρύνοντας έτσι και δίνοντας και την ευκαιρία στον νέο σύντροφό του να ανακαλύψει μονοπάτια που δεν είχε εξερευνήσει, να δοκιμάσει περισσότερα, να αποκτήσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες και μέσα απ’ αυτές να καταλάβει και τι απολαμβάνει και τι, τελικά, δεν προτιμά στο σεξ.

Η σεξουαλική απελευθέρωση είναι δείγμα μιας γενικότερα ανοιχτόμυαλης προσωπικότητας. Κι είναι και κάπως λυτρωτικό να ‘χεις δίπλα σου έναν έμπειρο παρτενέρ, που δεν υποτιμά την αξία του καλού σεξ, μπορεί να σε οδηγήσει σε ονειρικούς οργασμούς και σε βγάζει απ’ τη δύσκολη θέση της αποκάλυψης των δικών σου (ανείπωτων ίσων) φαντασιώσεων, αφού μαζί του χωρίς ντροπές θα τις εκφράσεις και λογικά θα τις εκπληρώσεις. Χωρίς να ανησυχείς μήπως προσβληθεί, αντιδράσει περίεργα ή κρίνει εσένα κάπως στο άκουσμα μιας δικής σου πρότασης κι επιθυμίας.

Όταν μάλιστα κι οι δύο έχουν δοκιμάσει όσα ήθελαν, είναι επομένως της ίδιας νοοτροπίας ή έστω δεκτικοί κι όχι επικριτικοί στη μέχρι τώρα σεξουαλική πορεία του συντρόφου τους, τότε αναπτύσσουν έναν εντελώς ακομπλεξάριστο κώδικα στην κοινή τους σεξουαλική ζωή κι ίσως και να τους ιντριγκάρει η πληρότητα αυτή για να εντυπωσιάσουν ο ένας τον άλλο και να προσφέρουν μια τελείως νέα εμπειρία.

Όλα αυτά για όσους μετράνε σαν συν κι ατού τις εκπληρωμένες φαντασίες και θεωρούν πως με τη νέα σχέση τους μπορούν να το πάνε κι ένα βήμα παρακάτω. Για παράδειγμα, ίδια στάση σε μέρος, όμως, που ποτέ πριν δεν το ‘χει κάνει ο σύντροφος ή παραλλαγή της στάσης με τρόπο που δεν είχε σκεφτεί ποτέ μέχρι τώρα κανένας απ’ τους δύο. Ο ένας επομένως εμπνέει και προκαλεί τον άλλο.

Αν, όμως, οι προκλήσεις δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για τον σύντροφο που δεν τα ‘χει δοκιμάσει όλα, τότε ακόμη και έρωτας να υπάρχει, θα ακολουθήσει πιο γρήγορα μια φθορά κι ενδεχόμενη γκρίνια. Γιατί όταν δεν μπορείς να δεχτείς το ότι ο σύντροφός σου είναι πιο κουλ και πεπειραμένος από ‘σένα και δε θέλεις καν να δεις πώς είναι αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχεις δοκιμάσει στο σεξ, τότε φυσικά και μιλάμε για διάσταση επιθυμιών αλλά και τρόπου με τον οποίο βλέπετε το θέμα «σεξ», έναν από τους βασικότερους πυλώνες μιας σχέσης.

Η μόνη περίπτωση να λειτουργήσει μια τέτοια συνύπαρξη είναι να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να μπουν τα ταμπού στην άκρη. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του είναι μια αυστηρώς προσωπική υπόθεση, αλλά όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι πρέπει να γουστάρουν παράλληλα κι οι δύο όσα κάνουν. Να μην καταπιέζει ο ένας τις επιθυμίες του, ούτε όμως ο άλλος να κάνει κάτι που δεν του αρέσει για χατίρι του άλλου.

Φυσικά, η εμπειρία του παρτενέρ σου είναι κάτι που μπορεί και να σε κομπλάρει. Ειδικά αν μιλάμε για κάποιον πιο συντηρητικό και παραδοσιακό, που αντιμετωπίζει το όλο θέμα με μια συστολή. Ο καθένας έχει σαφώς τα όριά του, κάνει ό,τι θέλει και φτάνει όπου αντέχει. Παρ’ όλα αυτά, ο έμπειρος σύντροφος δεν παύει να ‘ναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τον λιγότερο τολμηρό, ώστε να ξεκλειδωθεί και να επιτρέψει στον εαυτό του τη δοκιμή και τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης του καινούριου.

Η ηδονή είναι σημαντική. Η προσωπική ευχαρίστηση θα πρέπει να διεκδικείται με κάθε τρόπο και στον απόλυτο βαθμό. Αφήστε για λίγο τον φόβο του πρώτου φιάσκου στην άκρη κι αφεθείτε στον σύντροφο που –για καλή σας τύχη– ξέρει δέκα πράγματα περισσότερα κι ίσως σας κατευθύνει στον δρόμο των απανωτών οργασμών.

Συντάκτης: Ευτυχία Συντυχάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη
https://www.pillowfights.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς