Προσοχή: Αφορά πραγματικούς ανθρώπους

Να μην διστάσουμε να καλέσουμε το 1109 την γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων.

ASIANDELIGHT VIA GETTY IMAGES
Εμπόριο ανθρώπων. Τι είναι; Είναι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων με τη χρήση βίας απειλών ή εξαναγκασμού με σκοπό την οικονομική τους εκμετάλλευσης. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει 15.846 καταγεγραμμένα θύματα εμπορίας ανθρώπων μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωση την περίοδο 2013-2014.
Σημαίνει 21.000.000 συνανθρώπους μας παγκοσμίως οι οποίοι οδηγούνται παρά τη θέλησής τους στη σεξουαλική εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία. Ψυχροί αριθμοί. Ίσως ναι. Αριθμοί όμως που μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι από ντροπή και μόνο στην ιδέα ότι μια πρακτική που ίσως κάποιοι νομίζουν ότι είχαμε ”θάψει” σε ένα ιστορικό παρελθόν, παραμένει ισχυρή υπενθύμιση ότι κάτι δεν κάνουμε καλά όλοι.
Ας μην πούμε λοιπόν, “εμένα δε με αγγίζει”, ή “είναι μακριά από το σπίτι μου”. Η απάντηση είναι να μπούμε στη θέση του άλλου. Να φανταστούμε τη διαδρομή του. Να προσπαθήσουμε να βιώσουμε τον εγκλωβισμό και την απελπισία του. Να σκεφτούμε ότι αν δεν συμβεί σε εμάς τους ίδιους, θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί στο παιδί μας ή τον/την σύντροφό μας.
Να δείξουμε λοιπόν, την πραγματική μας βούληση να σπάσει η βαριά αυτή αλυσίδα εκμετάλλευσης συνανθρώπων μας μέσα από πολιτική πράξη και δράση. Να θεσπίσουμε επιτέλους πανευρωπαϊκά ενιαίους κανόνες και κοινές και αυστηρές κυρώσεις για τον ορισμό των ποινικών αδικημάτων στον τομέα της εμπορίας ανθρώπων. Να μην διστάσουμε να καλέσουμε το 1109 την γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων.
Γιατί αν δεν σπάσει η αλυσίδα της αδιαφορίας, δεν θα σπάσει η συνωμοσία της εκμετάλλευσης.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς