Μην Φοβάστε Να Γεράσετε… Είναι Ένα Προνόμιο Που Πολλοί Δεν Έχουν!


Ο φόβος να μεγαλώνεις είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα.  Είναι ένας φόβος πίσω από τον οποίο κρύβονται διάφορες ανησυχίες και επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο να καταλάβετε τι πραγματικά σας φοβίζει.
Φοβάστε ότι ο συνάδελφός σας, που είναι νεότερος,  μπορεί να σας βάλει στο παρασκήνιο; Η ανάληψη ενός ρόλου εργασίας για αρκετά χρόνια μπορεί να σας δώσει πλεονεκτήματα. Η πείρα που αποκτάται αυξάνει την εμπιστοσύνη και τη βεβαιότητα των εργοδοτών. Συνεχίστε να δείχνετε στον εαυτό σας και στους άλλους ότι με την εμπειρία που έχει συσσωρευτεί επί χρόνια εργασίας, μπορείτε να συνεχίσετε να βελτιώνετε τις ικανότητές σας, να εξελιχθείτε, να είστε καινοτόμοι .
Φοβάστε να ξυπνήσετε μια μέρα και να μην αναγνωρίσετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη; Στη σημερινή κοινωνία, εμμονή με την τελειότητα και την νεανικότητα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη γήρανση με την απώλεια της ομορφιάς και ακόμη και την αγάπη και το σεβασμό.
Αλλά γιατί πρέπει να φοβόμαστε να μεγαλώσουμε;
Αντ’ αυτού, είναι σημαντικό να μην υποκύψουμε στην επιφανειακή εξωτερική εμφάνιση. Εστιάστε την προσοχή σας και τις σκέψεις σας σε όλα τα θετικά πράγματα που έχετε κερδίσει και έχετε δημιουργήσει με τα χρόνια. Αυτές οι γραμμές στο μέτωπο είναι σαν τις λωρίδες μιας όμορφης τίγρης που πολέμησε σε μάχες, σε προκλήσεις και κέρδισε.
Οι ρυτίδες , επίσης, δεν είναι μόνο ένα σημάδι στα χρόνια του αγώνα και του πόνου, αλλά σημάδι για να θυμάστε όλα τα χαμόγελα, τα γέλια και τις εκρήξεις χαράς.
Οι σχέσεις που μετράνε, οι αυθεντικές, είναι εκεί, συνεχίζετε να ζείτε παρά τα περασμένα χρόνια και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν. Μπορούν μόνο να συνεχίσουν να σας συνοδεύουν σε αυτό το σημείο της ζωής σας. Φίλοι άξιοι είναι ακόμα δίπλα σας για να μοιραστούν τις χαρές, τις ανησυχίες, τις περιπέτειες και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι τώρα μια βεβαιότητα, μια υπέροχη επιβεβαίωση.
Και οι μνήμες. Πόσες συσσωρευμένες αναμνήσεις … πολύτιμες στιγμές που μαρτυρούν μια ζωή που ήταν πάντα με ενθουσιασμό, με πληρότητα, με πλούσιο πνεύμα και εσωτερικούς πόρους.
Φοβάσαι τις ασθένειες ; Η φυσική και πνευματική παρακμή είναι μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης, όλοι θα περάσουν από αυτήν. Η φροντίδα του εαυτού σας σε όλες τις απόψεις από μικρή ηλικία (άσκηση, διατροφή, ψυχική άσκηση, πνευματική) θα σας επιτρέψει να ζήσετε μια καλύτερη ζωή μακροπρόθεσμα.
Επομένως, μην σπαταλάτε τις μέρες σας για το τι θα συμβεί όταν γερνάτε … Βγείτε, περπατήστε, χαμογελάστε!
Και να θυμάστε ότι οι ασθένειες δεν είναι το προνόμιο του γήρατος. Μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε ηλικία.
Ας μην ξεχνάμε, τέλος, ότι καθώς μεγαλώνουμε έρχεται η σοφία του πνεύματος και η γαλήνη της ψυχής. Αξίζει να ζήσετε κοιτάζοντας μπροστά, ζώντας τα πάντα, ζώντας!

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ