Αξίζει να δοκιμάσεις: Τι πρέπει να κάνεις για 17 λεπτά την ημέρα -Φέρνει ευτυχία και ευζωία


Υγεία και ευτυχία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτές οι δύο παράμετροι είναι -και πρέπει να 

είναι- η απόλυτη προτεραιότητα όλων. Μελέτη αποκαλύπτει έναν εύκολο και ευχάριστο τρόπο να πλησιάσουμε κατά τουλάχιστον ένα βήμα, το στόχο αυτό.


Το ευχάριστο είναι ότι η συνήθεια ή η αλλαγή που πρέπει να γίνει στη ζωή όποιου ενδιαφέρεται να κάνει το παν για την υγεία και την ευτυχία, είναι ότι είναι ευχάριστη και αρκετά εύκολη να επιτευχθεί.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Exeter στην Αγγλία αναφέρει ότι οι άνθρωποι που περνούν τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα στη φύση είναι πολύ πιθανότερο να έχουν καλύτερη υγεία και πολύ περισσότερο καλύτερη ψυχολογία από όσους δεν το κάνουν.

Η μελέτη για την αλλαγή στην καθημερινότητα που μπορεί να κάνει τη διαφορά
Τα βασικά στοιχεία της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικές εκθέσεις, τα οποία επικεντρώθηκαν στις εμπειρίες 19.806 ατόμων:

Δίωρη εξόρμηση στη φύση. Οι άνθρωποι που πέρασαν λιγότερο χρόνο στη φύση από δύο ώρες την εβδομάδα δεν είχαν κανένα όφελος. «Δύο ώρες την εβδομάδα είναι ελπίζουμε ένας εφικτός στόχος για πολλούς ανθρώπους, δεδομένου, μάλιστα, ότι μπορούν να μοιράσουν το χρόνο αυτό μέσα στην εβδομάδα και να έχουν και πάλι όφελος», δήλωσε ο Mathew White, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Exeterπου ηγήθηκε της μελέτης.
Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη ανέφεραν ότι η εξόρμησή τους στη φύση ήταν κοντά στο σημείο όπου ζούσαν. «Έτσι, ακόμη και αν η επαφή με τη φύση είναι μια επίσκεψη σε τοπικούς αστικούς χώρους πρασίνου φαίνεται ότι αυτό αποδίδει, κάνει καλό», πρόσθεσε ο Mathew White.
Ο επιπλέον χρόνος στη φύση πέραν των δύο ωρών, είχε επιπρόσθετο όφελος. Μόνο, όμως, έως τις πέντε ή έξι ώρες την εβδομάδα. Αν κάποιος περάσει περισσότερο χρόνο των πέντε ή έξι ωρών την εβδομάδα στην ύπαιθρο, τότε δεν θα δει κάποιο όφελος. Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από τη μελέτη, καθώς οι συμμετέχοντες που πέρασαν πέραν των έξι ωρών στην ύπαιθρο, δεν ανέφεραν επιπλέον όφελος.
Δεν είχε σημασία πώς μοιράζει κανείς το χρόνο του: Δύο ώρες στην ύπαιθρο σε μια μέρα ή κάθε μέρα και από λίγο (αλλά στο σύνολο και πάλι δυο ώρες), το όφελος είναι το ίδιο. «Ως εκ τούτου, συμπεραίνουμε ότι,επαφή 120 λεπτών με τη φύση την εβδομάδα είναι ένα όριο. Κάτω από το όριο αυτό η επαφή με τη φύση είναι ανεπαρκής για να προκύψουν σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ευημερία, αλλά η επαφή με τη φύση πάνω από αυτό το όριο έχει εμφανή οφέλη».
Τα τρία βασικά συμπεράσματα της έκθεσης, λοιπόν, είναι τα εξής:
Εάν έχετε μια επιχείρηση καλό είναι η έδρα της να βρίσκεται σε μια τοποθεσία κοντά σε χώρους πρασίνου.
Δύο ώρες μία φορά την εβδομάδα – ή 17 λεπτά την ημέρα, εάν αυτό ταιριάζει καλύτερα στο πρόγραμμά σας – βρείτε χρόνο για να βγείτε έξω.
Η έκθεση αναφέρει ότι «δεν είχε σημασία πώς επιτεύχθηκε το όριο των 120 λεπτών. Κάποιοι μπορεί να προτιμούν μεγάλους περιπάτους το Σαββατοκύριακο σε τοποθεσίες μακριά από το σπίτι τους, ενώ άλλοι προτιμούν τακτικές συντομότερες επισκέψεις σε πάρκα κοντά στο σπίτι τους ή τη δουλειά τους. Και πάλι το όφελος είναι το ίδιο.


https://taxalia.blogspot.com

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)