ΕΝΦΙΑ: Ποιοι κερδίζουν από 35-311€ από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη (πίνακες+παραδείγματα)

Πολύ σημαντικό κέρδος από 35 έως 311 ευρώ θα δει φέτος το 98% των ιδιοκτητών ακινήτων από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την οποία εξήγγειλε το Σάββατο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Η εν λόγω μείωση που ανακοίνωσε η νέα κυβέρνηση και θα ισχύσει από 2019, αντί για 2020 που είχε αρχικά εξαγγείλει, αφορά όλους τους κατόχους ακινήτων.
Από το μέτρο αυτό, περισσότερο ωφελημένοι θα είναι οι μικροιδιοκτήτες που θα δουν στα εκκαθαριστικά τους τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 30%.
Ωστόσο, και η μεσαία τάξη θα δει σημαντική μείωση της τάξης του 20%.
Οι πολλοί λίγοι (περίπου 15.000 ιδιοκτήτες) που έχουν ακίνητη περιουσία άνω του 1 εκατ.ευρώ θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 10%.
Πίνακας με παραδείγματα
Σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης, η επιλογή άμεσης μείωσης του ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που αφαιρεί φορολογικό βάρος από τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών που ούτως ή άλλως υπερφορολογείται.
Είναι, επίσης, μία πολιτική με ξεκάθαρη αναπτυξιακή στόχευση που συνδυάζεται με άλλα μέτρα άμεσης εφαρμογής, όπως η αναστολή καταβολής ΦΠΑ στην οικοδομή και η αναστολή φόρου υπεραξίας στις αγοραπωλησίες ακινήτων που θα επακολουθήσουν το 2020.
Στόχος είναι να πάρει μετά από μία δεκαετία κρίσης ξανά εμπρός ο κατασκευαστικός κλάδος καθώς και σειρά επαγγελμάτων που συνδέονται άμεσα με αυτόν.
Επιπλέον εκτιμάται πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ οδηγεί στην ανατίμηση της περιουσίας των πολιτών. Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που συχνά ασκείται, πως ο ΕΝΦΙΑ αφορά πρωτίστως όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν και η επίδραση που έχει ο συγκεκριμένος φόρος στην αξία του ακινήτου.
Όπως εξηγούν, η τιμή πώλησης ενός διαμερίσματος ή ενός οικοπέδου αυξάνεται σημαντικά, όταν είναι γνωστό πως ο ΕΝΦΙΑ που θα χρειαστεί να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι μειωμένος έως και κατά 30%. Και αυτό αφορά σχεδόν όλους τους Έλληνες που κατέχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)