Ψωρίαση: Η επαφή με τον ήλιο είναι ευεργετική, αλλά χρειάζεται μέτρο

Ψωρίαση: Η επαφή με τον ήλιο είναι ευεργετική, αλλά χρειάζεται μέτρο
Γνωρίζουμε ότι η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο προκαλεί καρκίνο του δέρματος και φυσικά πρόωρη γήρανση. Τα άτομα όμως που εμφανίζουν ψωρίαση έχουν παρατηρήσει βελτιώσεις στο πρόβλημα υγείας τους όταν έρχονται σε επαφή με τον ήλιο.


Και οι επιστήμονες έχουν έρθει να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι η μέτρια και με μέτρο έκθεση στον ήλιο βελτιώνει τα ενοχλητικά συμπτώματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα ποσοστό 1% που δεν δρα θεραπευτικά, αλλά αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα.


Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι 15 λεπτά αρκούν για να βελτιωθεί η όψη του δέρματος και τα συμπτώματα της ψωρίασης. Όπως ανέφερε ο κ. Λούμος, ο πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το καλοκαίρι μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στα άτομα με ψωρίαση. 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο χωρίς αντηλιακό αλλά με προσοχή επιβραδύνουν τη γρήγορη ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος που προκαλεί τις χαρακτηριστικές πλάκες της ψωρίασης.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης δερματική πάθηση που συνδέεται με το στρες με αρκετούς τρόπους. Χαρακτηρίζεται από ερυθρά, παχιά, αργυρόχροα λέπια που προκαλούν φαγούρα, αίσθηση καύσου ή και τα δύο. Mπορεί να επηρεάσει αρκετά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που την εμφανίζουν.

Το στρες δεν μπορεί μόνο να πυροδοτήσει έξαρση του φαινομένου, αλλά η μακροχρόνια έκθεση σε αυτό δημιουργεί και μακροχρόνιο πρόβλημα ψωρίασης, που έχει βλαβερές επιδράσεις στην ψυχική υγεία του ατόμου. Γι΄ αυτό οι ειδικοί μιλούν για μια πολυπαραγοντική νόσο με έντονο μάλιστα το κληρονομικό υπόβαθρο.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη