ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Ο Βασίλης Τσιφλικιώτης για την Συμφωνια των Πρεσπών

Συμφωνία των Πρεσπών.
Επειδή πολλές ανακρίβειες και ψεύδη λέγονται σχετικά με την στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα με την γείτονα χώρα και επειδή πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εθνικό θέμα, που η επιπόλαιη διευθέτηση του από πλευράς της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει τραυματίσει σοβαρά όλους τους Έλληνες, η από εδώ και πέρα αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που γέννησε απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 
Πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Ν.Δ. κατέστησε με απόλυτη σαφήνεια τη θέση της: Ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία, ότι εμπεριέχει εξαιρετικά επιβαρυντικούς όρους ειδικά στα ζητήματα της ταυτότητας, της γλώσσας και των σημάτων και ότι δημιουργεί απαράδεκτη σύγχυση ως προς τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός». Κάναμε τα πάντα να μην υπογραφεί η συμφωνία. Κάναμε τα πάντα για να μην κυρωθεί. Με την υπογραφή της άρχισαν να παράγονται τετελεσμένα που δεν ανατρέπονται. Με την κύρωσή της χάσαμε και το όπλο της ένταξης στο ΝΑΤΟ και τη δυνατότητα καταγγελίας. Η απόφαση, επομένως, που δεσμεύει το κράτος ήταν της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. 
Η πολιτική μας παραμένει σταθερή και συνεπής: Η συμφωνία είναι κακή. Γι’ αυτό, θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τα σοβαρά μειονεκτήματά της. Χρειαζόμαστε να αποκτήσουμε ερείσματα, εφαλτήριο για να την αλλάξουμε με τα μέσα που η διεθνής νομιμότητα μας προσφέρει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:
•άσκηση πιέσεων όταν αρχίσει η ενταξιακή πορεία στην Ε.Ε.
• Εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ουσιώδης παραβίαση της Συμφωνίας, αποκτούμε αυτομάτως βάση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο της κακής συμφωνίας. Μόνον έτσι μπορούμε να προστατέψουμε και τα εθνικά συμφέροντα και την ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)