Αυτό είναι το νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος - Με πάνω από 1.580.000 τουρίστες

Αυτό είναι το νησί με τους περισσότερους ξένους τουρίστες για φέτος
jarekgrafik από το Pixabay

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών αλλά και την ανάλυση που υλοποιεί κάθε μήνα το ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Intelligence, οι μεγάλοι κερδισμένοι της χρονιάς είναι η Κρήτη καθώς και η Μύκονος και η Σαντορίνη

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επισκέπτες που καταφθάνουν μέσω θαλάσσης η Κρήτη προσελκύει τον μεγαλύτερο όγκο ξένων τουριστών στη χώρα αν και σημειώνει πτώση σε σχέση με πέρσι της τάξης του 3,3%. Το αεροδρόμιο του Ηρακλειου στο πρώτο εξάμηνο του 2019 δέχθηκε 1.149.209 επιβάτες εξωτερικού ενώ στα Χανιά και στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης, προσγειώθηκαν 431.689 επιβάτες.

Όμως Τρία άλλα νησιά εμφανίζουν την μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών από το εξωτερικό και αυτά είναι η Μύκονος, η Κάρπαθος και η Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα στη Μύκονο μέχρι και τον Ιούνιο προσγειώθηκαν 144.426 επισκέπτες εξωτερικού, καταγράφοντας άνοδο 17,6% σε σχέση με πέρυσι ενώ στη Σαντορίνη οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό ανήλθαν σε 178.976, καταγράφοντας άνοδο 4,1%. Στο ίδιο διάστημα η Κάρπαθος είχε διψήφιο ποσοστό αύξησης το οποίο έφτασε το 13,4% με 29.000 επιβάτες.
Φυσικά τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να υποδέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επιβατών από το εξωτερικό, με 2.683.988 επιβάτες για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και 1.014.668 επιβάτες για το αεροδρόμιο Μακεδονία.
e-daily.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ