ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Εμπρησμός η φωτιά στη Λεύκη Καστοριάς- Αποκαλυπτική συνέντευξη του Διοικητή Κ. Τσαλίκη (Βίντεο)

Για «ανθρώπινο χέρι» στη φωτιά στη Λεύκη έκανε λόγο ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην Καστοριά, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσαλίκης, μιλώντας στον Χρήστο Νατσούλη και τους Antennes 93.6. «Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως πρόκειτε για ανθρώπινο χέρι. Κάποιος ή κάποιοι θέλησαν να κάψουν την περιοχή. είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειτε για εμπρησμό», τόνισε ο έμπειρος διοικητής.
Ο κ. Τσαλίκης εξήγησε μάλιστα ότι την ώρα που πάλευαν με την μια εστία, μια δεύτερη έκανε την εμφάνισή της λίγο πιο κάτω. Η φωτιά, σημείωσε, δεν ξεκίνησε από σκουπιδότοπο, αλλά εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα. Η Πυροσβεστική ζήτησε την υποστήριξη εναέριων μέσων (ήρθαν τρία canadair) και επιχείρησαν στο δυτικό μέτωπο το οποίο και έσβησε άμεσα.
Ο κ. Τσαλίκης σημείωσε, ακόμη, ότι συζητήθηκε η εκκένωση της Λεύκης όμως η φωτιά είχε μεγάλη απόσταση και ελεγχόταν δεν έγινε κίνηση. «Η περίπτωση ήταν μηδαμινή» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσαλίκης εξήγησε ότι κάηκαν 450 στρέμματα εκ των οποίων τα 200 χορτολειβαδική έκταση και τα υπόλοιπα 250 μεικτό δάσος, δρυός και κέδρου.
Να σημειωθεί τέλος ότι στην κατάσβεση συμμετείχαν μηχανήματα των Δήμων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ενώ στο σημείο βρέθηκε ο νέος δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς