Βγάλε το αυτοκίνητο από το... βενζινάδικο

Βγάλε το αυτοκίνητο από το... βενζινάδικοΚινητικότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία για τα ηλεκτρικά οχήματα
Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο μεγάλες δυνάμεις της αυτοκινητοβιομηχανίας και ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της διαδικτυακής οικονομίας, με αντικείμενο τη δημιουργία ενός δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.


Η συμμαχία των Volkswagen, Amazon και Ford φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο με 35.000 μονάδες φόρτισης σε 12.000 σημεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως αναφέρει το Reuters σε σχετικό του δημοσίευμα ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, δηλαδή η Ford, σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 11 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά οχήματα και στοχεύει αυτά να αποτελούν άνω του 50% των πωλήσεών της το 2022.

Την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης θα αναλάβει η Volkswagen Electrify America, εταιρεία του γερμανικού κολοσσού. Ταυτόχρονα η Ford θα συνεργαστεί με την Amazon για την κατασκευή οικιακών μονάδων φόρτισης.


Σημειώνεται ότι η Volkswagen ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο μια στενή συνεργασία με την Ford στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ αποσύρθηκε από τη συνεργασία της με την Aurora, στην οποία κύριος χρηματοδότης ήταν η Amazon. Αυτό πάντως δεν φαίνεται να εμποδίζει τη γερμανική εταιρεία να ξαναδιασταυρωθεί με την εταιρεία του Jeff Bezos, καθώς φουντώνει ο ανταγωνισμός για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

H BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει την ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού Mini (της βρετανικής φίρμας που εδώ και πολλά χρόνια είναι μέρος της βαυαρικής εταιρείας), ενώ παράλληλα εργάζεται για την παρουσίαση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Series 1 το 2021. H Volvo κινείται πιο επιθετικά καθώς μόλις την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε το πρώτο πλήρως ηλεκτροκινούμενο όχημά της, το SUV XC40 Recharge, ενώ σχεδιάζει να παρουσιάσει επιπλέον μοντέλα τα επόμενα έξι χρόνια. Η εταιρεία που είναι γνωστή για τις σουηδικές της ρίζες και που σήμερα ανήκει στον κινεζικό όμιλο της Geely, δηλώνει επίσης πως σταματά την κατασκευή νέων μοντέλων που βασίζονται αποκλειστικά σε ορυκτά καύσιμα. Από την πλευρά της η γαλλική Renault δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, αφού το 2020 θα παρουσιάσει το πλήρως ηλεκτροκινούμενο Twingo ZE, ενώ η Mercedes απέσπασε τη δημόσια εκδήλωση θαυμασμού του Elon Musk όταν ανακοίνωσε πριν από έναν μήνα πως δεν έχει πλέον σχέδια για την κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης. “Πολύ σημαντική κίνηση από την εταιρεία που εφηύρε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Οι άνθρωποι θα θυμούνται αυτή τη μέρα” ήταν το σχόλιο του ιδρυτή της Tesla.

https://www.fpress.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη