Το Άγχος και ο Συναισθηματικά Απών Άντρας

Ο άντρας που είναι αγχωμένος με τη δουλειά του, δυσκολεύεται να ξεχάσει τα προβλήματα που τον απασχολούν.

Το μυαλό του κολλάει σ’ ένα συγκεκριμένο πρόβλημα και του είναι δύσκολο να σκεφτεί οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να γυρίζει σπίτι, το μυαλό του όμως εξακολουθεί να είναι στη δουλειά. Όταν τον πλησιάσετε, φαίνεται αφηρημένος κι έτσι είναι απρόσεκτος και συναισθηματικά απών.
Όσο περισσότερο άγχος έχει ένας άντρας στη δουλειά του, τόσο πιο απόμακρος είναι στο σπίτι του. Μπορεί την ώρα που του μιλάτε, να πιάσει ένα περιοδικό και ν’ αρχίσει να διαβάζει. Αυτό δεν είναι μια συνειδητή προσβολή, ούτε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για σας. Ασυνείδητα πιάνει το περιοδικό για να ξεχαστεί και να μην σας ακούει, γιατί το μυαλό του είναι ακόμη στραμμένο στα προβλήματα της δουλειάς του. Ίσως είναι βοηθητικό να ζητήσετε την απόλυτη προσοχή του. Αν δείτε ότι αφαιρείται, σταματήστε μέχρις ότου αντιληφθεί ότι περιμένετε να σας προσέξει.
Εκείνος με τη σειρά του, μπορεί ν’ αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι δεν δίνει στη γυναίκα του αυτό που έχει ανάγκη, όταν, την ώρα που την ακούει, το μυαλό του είναι αλλού. Η απόφασή του να της δώσει την απόλυτη προσοχή του, θα μεταθέσει το κέντρο της προσοχή του από τη δουλειά του σ’ εκείνη. Χωρίς μια συνειδητή προσπάθεια να μείνει συγκεντρωμένος και να την προσέξει όσο χρειάζεται κι όσο της αξίζει, εύκολα θα αφαιρείται.
Προτείνω στους άντρες να συνηθίσουν ν’ αφήνουν την εφημερίδα ή το περιοδικό – όχι στα γόνατά τους αλλά να τα πετάνε μακριά τους – όταν πρόκειται ν’ ακούσουν. Αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή, είναι προτιμότερο να την κλείσουν μέχρις όταν ολοκληρώσουν τη συζήτηση. Οι απλές αυτές κινήσεις, μεγαλώνουν την ικανότητά τους να ξεχνάνε τη δουλειά τους και να στρέφουν την προσοχή τους στην οικογένεια ή στη σχέση τους. Αν έχουν παιδιά, είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κι αυτά ανάγκη να τα ακούσουν.
Πηγή: Από το βιβλίο «ΑΝΤΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ» του JOHN GRAY, Ph.D. – εκδ. θυμάρι

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)