ΡΕΤΡΟ: Ομόνοια Βογατσικού – Δόξα Κορησού 2-2 (1991-92, Β’ ΕΠΣ) - Βίντεο


Το επεισοδιακό ντέρμπι των πρωταθλητών της Β’ κατηγορίας


Ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς, με ένταση, 4 γκολ, 8 κίτρινες και 3 κόκκινες, ήταν το ντέρμπι κορυφής για το πρωτάθλημα του Β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς, πριν 29 χρόνια, το 1991-92, μεταξύ των ομάδων Ομόνοια Βογατσικού – Δόξα κορησού, ματς το οποίο έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2



Η Ομόνοια Βογατσικού, ήταν η μοναδική ομάδα που έσπασε το απόλυτο νικών της πρωταθλήτριας Δόξας Κορησού

Τα δύο σωματεία καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, και μαζί με τον ΠΑΣ Βυσσινιάς, διεκδικούσαν τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούσαν στην Α’ κατηγορία.


Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής



Η Δόξα Κορησού, η οποία την προηγούμενη χρονιά (1990) είχε  υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην Β’ κατηγορία, είχε ως στόχο την άμεση επιστροφή της στην κατηγορία των μεγάλων. Με μεγάλη οργάνωση και πολύ καλό υλικό και με προπονητή τον Αντώνη Κόπανο, αποτελούσε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο, φιλοδοξώντας να κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα (22 νίκες).

Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια Βογατσικού ήταν μια πολύ δυνατή ομάδα με ενθουσιασμό  και φιλοδοξούσε μετά από  10 χρόνια απουσίας (είχε υποβιβαστεί το 1981) να επιστρέψει στην Α’ κατηγορία. Επίσης, πολύ ισχυρός εκείνη την εποχή ήταν και ο ΠΑΣ Βυσσινιάς, ο οποίος μέχρι το τέλος σχεδόν του πρωταθλήματος διατηρούσε ελπίδες για την άνοδο.

Στον α’ γύρο η Δόξα Κορησού που είχε το απόλυτο φιλοξένησε την Ομόνοια (είχε δύο ήττες με Κλεισούρα 2-1 και Βυσσινιά 1-0) την 9η αγωνιστική, όπου και επικράτησε με 2-0.
Οι μαυραετοί συνέχισαν την ξέφρενη πορεία τους, χωρίς καμία απώλεια βαθμών, μέχρι και την 20η αγωνιστική, όταν αντιμετώπισαν τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, εκτός έδρας το Βογατσικό.

Η ομάδα της Κορησού, είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδό της στην Α’ κατηγορία, αφού είχε 38 βαθμούς έναντι 29 που είχε το Βογατσικό και ακολουθούσε η Βυσσινιά με 27 βαθμούς. Ουσιαστικά, το ενδιαφέρον στρέφονταν για την 2η προνομιούχο θέση, ωστόσο, όμως η Δόξα Κορησού, παρότι αδιάφορη βαθμολογικά, ήθελε τη νίκη για να πανηγυρίσει τον τίτλο έχοντας το απόλυτο των νικών (22).

Από την άλλη πλευρά η Ομόνοια Βογατσικού χρειαζόταν μόνο νίκη, προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά των 2 βαθμών από την βασική ανταγωνίστριά της Βυσσινιά, αυξάνοντας τις ελπίδες της για την πολυπόθητη άνοδο.




Το ματς, που όπως ήταν φυσικό προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων (800), διεξήχθη την Κυριακή 5 Απριλίου 1992, στο ξερό εκείνη την εποχή γήπεδο του Βογατσικού.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν ο Σάββας Πολυχρονίου με βοηθούς τους Παύλο Παπαθυμιόπουλο και Παπαγιαννόπουλο.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς