Παγκόσμιος ξεσηκωμός υπέρ Ιβάν!


Ανακοινώσεις από όλο τον κόσμο για τη ρατσιστική επίθεση προς τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ


Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που επιτίθεται ρατσιστικά στον Ιβάν Σαββίδη έκανε έξαλλους τους Πόντιους σε όλο τον πλανήτη!

Για αυτό το λόγο σύλλογοι Ποντίων εκτός Ελλάδος στέκονται στο πλευρό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και καταδικάζουν τη στάση των «ερυθρολεύκων».

Σε ανακοίνωση της η Παγκόσμια Νεολαία Ποντίων αναφέρει:

«Είμαστε όλοι Έλληνες, όπου κι αν βρισκόμαστε. Οι Έλληνες του Πόντου συγκεκριμένα αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσουν τις ζωές τους και βρήκαν καταφύγιο σε άλλες χώρες, όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν νέες γενιές Ελλήνων και όπου διαμένουν Έλληνες ακόμα και σήμερα. Παρά την τραγική τους μοίρα και τον ξεριζωμό τους από τα πάτρια εδάφη και παρά την απόστασή τους από την Ελλάδα, οι Έλληνες του Πόντου συνεχίζουν να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμά τους αποδεικνύοντας ότι παραμένουν Έλληνες και στην ψυχή και στο αίμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας προσβάλλει ή να μας ταπεινώνει με ρατσιστικά σχόλια για τη δεύτερη μας πατρίδα. Όποιος το κάνει αυτό, υποβαθμίζει τους Έλληνες όλης της οικουμένης και ταπεινώνει με αυτόν τον τρόπο και τον ίδιο του τον εαυτό. Είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Πόντιοι. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες».

Από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας γράφει στην ανακοίνωση της:

«Ο Ελληνισμός και η Ελλάδα είναι Παντού. Οι Έλληνες βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλες τις γωνιές της Γης, όπου συνεχώς προβάλλουν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους και τηρούν τα ελληνικά ήθη και τα έθιμα που παραδίδονται από γενιά σε γενιά.

Το γεγονός ότι δεν μένουν όλοι στην Ελλάδα δεν αναιρεί την ταυτότητά τους και το γεγονός ότι μέσα τους κυλάει αίμα ελληνικό. Αντίθετα είναι αξιοθαύμαστο που οι Έλληνες του εξωτερικού προσπαθούν να διατηρήσουν την εθνοτική τους ταυτότητα. Κανείς δεν μπορεί να μας προσβάλλει ή να μας ταπεινώνει με ρατσιστικά σχόλια.

Δηλώνουμε περήφανοι για την πατρίδα μας, για την καταγωγή μας και για τη γλώσσα μας και θα συνεχίσουμε να θυμίζουμε σε όλους μέσω του λόγου και μέσω των πράξεών μας ότι είμαστε Έλληνες.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούμε δηλώσεις που μας χωρίζουν σε Έλληνες και μη. Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι μεγάλος Έλληνας πατριώτης και κάνει πάρα πολλά για τη διάδοση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο! Χάρη σε αυτόν κρατάμε ζωντανό τον Ελληνισμό στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια!

Η καρδιά του χτυπάει με το ρυθμό του Ελληνισμού!

Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας».

Θέση για το θέμα πήρε και το Συμβούλιο Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας:

«Άραγε είναι τόσο σημαντικό σε ποια γωνιά της Γης γεννηθήκαμε εμείς, οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού;

Παραμένουμε πάντοτε Έλληνες ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης ή διαμονής! Έλληνας είναι το αίμα που κυλάει στον άνθρωπο πάντα! Η ελληνική διασπορά στον κόσμο ξεπερνάει σε πληθυσμό την Ελλάδα, και όλοι γνωρίζουν ότι οι Έλληνες μένουν σε διάφορες χώρες: Ρωσία, ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία κ.ά. Εκατομμύρια Έλληνες έχουν ως τόπο γέννησης κάποια άλλη χώρα και όχι την Ελλάδα, όμως το γεγονός αυτό δεν αποδυναμώνει την αγάπη και τους δεσμούς τους με την ιστορική τους πατρίδα. Αντίθετα αυτή εμπλουτίζεται από μία ιδιαίτερη εθνική απόχρωση της κάθε χώρας. Και ο καθένας από τους εκπροσώπους της διασποράς είναι περήφανος που είναι Έλληνας. Είμαστε εκατομμύρια: εκπρόσωποι νεολαίας και μεγαλύτερων γενεών, που γεννηθήκαμε εκτός των συνόρων της Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου τύπου δηλώσεις προσπαθούν να χωρίσουν το έθνος σε «σωστούς» και «λάθος», «καθαρούς» και «μη καθαρούς», προκαλούν την εχθρότητα μίας ομάδας ανθρώπων εναντίον μιας άλλης. Και με το να αποσιωπούμε αυτά τα γεγονότα, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, καταφέρνουμε μόνο να τα υποστηρίζουμε. Αυτό είναι απαράδεκτο! Όταν ο αντίπαλος δεν έχει άλλα λογικά επιχειρήματα, αρχίζει να καταφεύγει σε προσωπικές επιθέσεις.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πραγματικός γιος του λαού του, ο οποίος συνεχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, να παρέχει οικονομική βοήθεια σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινή τους ζωή, και η αναφορά αυτή στο έργο του μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Δεν του αξίζει καμία ρατσιστική επίθεση στο πρόσωπό του, με κάποιες από τις επιθέσεις αυτές να μην απευθύνονται στο πρόσωπό του, αλλά σε ολόκληρο τον ποντιακό ελληνισμό. Μήπως εμείς, οι Πόντιοι, γίναμε στο σπίτι μας, την Ελλάδα «κάποιοι» πολίτες; Και πότε ξεκινήσαμε να διαχωρίζουμε με αυτόν τον τρόπο ο ένας τον άλλον;

Συμβούλιο Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ