Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποσύρονται οι ταμειακές μηχανές: Η λίστα με αυτές που πρέπει να αλλαχτούν έως τέλος Μαίου

Αποσύρονται οι ταμειακές μηχανές: Η λίστα με αυτές που πρέπει να αλλαχτούν έως τέλος Μαίου
Έως την 31η Μαΐου θα πρέπει να αντικαταστήσουν όλοι οι επαγγελματίες τις ταμειακές μηχανές που δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης on line με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.


Σε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της διαβίβασης σε πραγματικό χρόνο και για κάθε μία συναλλαγή των δεδομένων των λιανικών συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Οι κάτοχοι των ανωτέρω ταμειακών μηχανών υποχρεούνται να δηλώσουν έως τις 31 Μαΐου την παύση τους, στο TAXISnet ή στην αρμόδια εφορία, όπως αναλυτικά καθορίζεται στην εν λόγω απόφαση.
Ο κ. Πιτσιλής πριν λίγο διάστημα είχε περιγράψει ένα κατακερματισμένο το τοπίο τριών ταχυτήτων με φορολογικούς μηχανισμούς και ταμειακές που μπορούν να μεταβιβάζουν online δεδομένα σε πραγματικό χρόνο,160.000 ταμειακές με ληγμένες άδειες καταλληλότητας και μια σειρά από επιχειρήσεις που δεν έχουν υποχρέωση να τηρούν τέτοιους μηχανισμούς. «Αυτό δημιουργεί σοβαρές ανισορροπίες στην αγορά. Η απάντηση στον κατακερματισμό και τα κενά που δημιουργούνται στους μηχανισμούς παρακολούθησης είναι η διαβίβαση στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ όλων των παραστατικών σε πραγματικό χρόνο, ένα προς ένα» τόνισε ο κ. Πιτσιλής.
Ο αναλυτικός κατάλογος με τις 179 μάρκες των αποσυρόμενων ταμειακών μηχανών εδώ.
dikaiologitika.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς