Κρατικό ECDL μέσα στα σχολεία - Τι αλλάζει στις εκδρομές μαθητών

Κρατικό ECDL μέσα στα σχολεία - Τι αλλάζει στις εκδρομές μαθητώνΚρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής μέσα από τα σχολεία και εκδρομές με βάση τα «θέλω» των σχολείων. Αυτές τις δύο ειδήσεις έδωσε μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε το ίδιο το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ για πρώτη φορά το κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής θα δίνεται μέσα από τα σχολεία.

Αναφορικά με τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε», ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά. «Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη», πρόσθεσε η υπουργός σχετικά με τα Πανεπιστήμια, συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».

powered by Rubicon Project
Σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς