Έδωσε την... «ευχή της» για το «Megxit» η βασίλισσα Ελισάβετ


Σωρεία παραβάσεων κατέγραψε η Τροχαία κατά τη διάρκεια ελέγχων.





Με τις ευλογίες της βασίλισσας θα φύγουν από το παλάτι του Μπάκιγχαμ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά το πέρας της συνόδου του Σάντριγχαμ, έγινε γνωστό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ συμφώνησε σε μία «μεταβατική περίοδο», κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ θα μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.
«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της βασιλικής οικογένειας [...] κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή» αναφέρει η ανακοίνωση.
Αναλυτικά
«Η οικογένειά μου κι εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια. Παρόλο που θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής οικογένειας, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή σαν οικογένεια, παραμένοντας πολύτιμο μέλος της οικογένειάς μου.
Ο Χάρι και η Μέγκαν ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να βασίζονται οικονομικά σε δημόσια κεφάλαια στη νέα τους ζωή.
Συνεπώς συμφωνήθηκε πως θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ θα ζουν στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Υπάρχουν περίπλοκα ζητήματα που πρέπει να λύσει η οικογένειά μου, και υπάρχει δρόμος ακόμα, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να παρθούν τις επόμενες μέρες».

Κοινή δήλωση Γουίλιαμ και Χάρι – Διαψεύδουν το bullying

Λίγες ώρες πριν τη σημερινή κρίσιμη «σύνοδο κορυφής» στην οικία του Σάντριγχαμ για το επονομαζόμενο «Megxit», οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι έκαναν την πρώτη κοινή τους δήλωση για το φερόμενο bullying του μεγάλου αδερφού στον Χάρι και τη Μέγκαν.
«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, δημοσιεύθηκε μια ψευδής ιστορία σε βρετανική εφημερίδα σήμερα, κάνοντας εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον Δούκα του Σάσεξ και τον Δούκα του Κέμπριτζ. Για τα δυο αδέρφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας με τέτοιο τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιζήμια» αναφέρουν τα δύο αδέρφια. 
Σύμφωνα με τη Daily Mail, στην κρίσιμη σύνοδο του Σάντριγχαμ, ο Χάρι θα δεχτεί προειδοποίηση ότι υπάρχουν τεράστια εμπόδια που θα χρειαστούν μήνες για να ξεπεραστούν, προτού εκείνος και η Μέγκαν Μαρκλ καταφέρουν να αποποιηθούν τα πριγκιπικά τους προνόμια και μετακομίσουν στον Καναδά.
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, ανακοίνωσαν προ ημερών ότι σκοπεύουν να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας μοιράζοντας τον χρόνο τους ανάμεσα σε Αγγλία και Καναδά, ενώ ταυτόχρονα να διατηρήσουν τα βασιλικά τους προνόμια και τους τίτλους τους.
Το Παλάτι έχει γίνει άνω κάτω και οι άνθρωποι της βασίλισσας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να βρουν μία σειρά επιλογών για το ζευγάρι.

Πολλά τα εμπόδια

Αγγλία και Καναδάς βρίσκονται σε συζητήσεις ώστε να προσδιορίσουν και να οριστικοποιήσουν κάθε λεπτομέρεια.
Μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι είναι η visa που χρειάζεται να χορηγηθεί στη Μέγκαν και τον Χάρι για να ζήσουν στη Βόρεια Αμερική, τα φορολογικά, αλλά και η ασφάλεια του ζευγαριού.
Σύμφωνα με τον Guardian ωστόσο, το ζευγάρι υπέβαλε αίτηση για την κατοχύρωση δικαιωμάτων εμπορικής εκμετάλλευσης του όρου Sussex Royal για Αυστραλία, Καναδά, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όμως, Χάρι και Μέγκαν ίσως να χρειαστεί να δώσουν «μάχη» στην Ευρώπη για την εμπορική εκμετάλλευση του Sussex Royal καθώς την περασμένη Τρίτη υποβλήθηκε αίτηση από πολίτη για να κατοχυρώσει το «εμπορικό σήμα».
Η αίτηση υποβλήθηκε στον European Union intellectual property office (EUIPO) με το πρόσωπο που την υπέβαλε να εμφανίζεται με έδρα την Ιταλία και την Γερμανία.
Η εκτίμηση των ειδικών, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο Χάρι και η Μέγκαν θα μπορούσαν να έχουν κέρδη έως και 585.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο της «οικονομικής τους ελευθερίας» μόνο από την αξιοποίηση της εμπορικής αξίας των ονομάτων τους.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)