Αναβαθμίζονται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ - Παρεμβάσεις σε 5 άξονες

Αναβαθμίζονται τα προγράμματα του ΟΑΕΔ - Παρεμβάσεις σε 5 άξονες
Στην αναβάθμιση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ μέσω στοχευμένων δράσεων και αναβάθμισης της Μαθητείας αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης κατά το 23ο συνέδριο Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG.



Όπως τόνισε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης προχωρούν με αιχμή τον αναμορφωμένο ΟΑΕΔ σε παρεμβάσεις με άξονες:
  • Την εστίαση στη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης της εργασίας, καθώς στα τέλη του 2018, την ίδια ώρα που η Ελλάδα κατείχε τα πρωτεία της Ε.Ε. στην ανεργία, το 1/3 των επιχειρήσεων δυσκολευόταν να καλύψει κενές θέσεις απασχόλησης και ανέφερε ως σημαντικότερο λόγο την έλλειψη κατάλληλων δεξιοτήτων
  • Την καλύτερη διασύνδεση μεταξύ των συστημάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και των αναγκών της αγοράς εργασίας.
    Περαιτέρω αναβάθμιση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της αγοράς εργασίας, μέσω της περαιτέρω εξειδίκευσης και αυτοματοποίησης της ροής δεδομένων και την εισαγωγή νέων πηγών άντλησης στοιχείων (π.χ. TAXISNET, ΕΦΚΑ).
  • Την αναβάθμιση του θεσμού της Μαθητείας και την επανεξέταση του κανονιστικού πλαισίου για την πρακτική άσκηση.
  • Την ανάπτυξη εξωστρέφειας και συνεργειών, τη στενότερη συνεργασία με τις επιχειρήσεις μέσω μόνιμων και ουσιαστικών διαύλων επικοινωνίας, αλλά και με τους κοινωνικούς εταίρους
  • Την αναμόρφωση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με εστίαση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Παράλληλα, υπογράμμισε "στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η διυπουργική ομάδα Rebrain Greece υπό το συντονισμό του Υπουργείου Εργασίας, για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας, την αποτροπή της διαρροής ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό (brain drain),και την προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού που διαπρέπουν και διακρίνονται επαγγελματικά".
Τόνισε δε, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, προχωρούν στην αναβάθμιση και ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.
"Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» θα αποτελέσει ένα ψηφιακό άλμα στο μέλλον. Και θα είναι πραγματικά μια τομή στη σχέση πολιτείας, επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς θα απλοποιήσει δραστικά τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά βάρη της εργασίας, υποστηρίζοντας έτσι την νέα ανταγωνιστική τροχιά της ελληνικής οικονομίας.  Παράλληλα, θα ενσωματώσει και νέες ψηφιακές λειτουργίες όπως το ψηφιακό ωράριο και την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας" τόνισε ο υπουργός.
Τέλος αναφέρθηκε στη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση σημειώνοντας ότι "με τις αλλαγές αυτές, απεγκλωβίζουμε ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας από τις ναρκοθετημένες περιοχές των αδιέξοδων ρυθμίσεων του παλιού συστήματος και διαμορφώνουμε ένα νέο, αξιόπιστο, απλό και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσιο και καθολικό, που θα ενισχύει την απασχόληση και την παραγωγικότητα και κυρίως θα καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση".

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)