Μέτρα για κορονοϊό: Μέχρι πότε θα ισχύει η μείωση μισθού 50%

Μέτρα για κορονοϊό: Μέχρι πότε θα ισχύει η μείωση μισθού 50%Το νέο σενάριο που εξετάζει το Υπουργείο Εργασίας για το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.
Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης δίνει την δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες και για διάστημα έως 6 μηνών, να απασχολούν το 50% των εργαζομένων τους για διάστημα δύο μόνο εβδομάδων τον μήνα, μέτρο που προκαλεί εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους οι οποίοι ενδέχεται να δουν να περικόπτεται ο μισθός τους στον μισό.
Οξύτατη ήταν δε και η κριτική που άσκησαν κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «φαστ-τρακ διαδικασία εκ περιτροπής εργασίας, στην οποία οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το 50% του μισθού τους για 6 μήνες» μετά την «φαστ-τρακ διαδικασία μαζικών απολύσεων» και το ΚΙΝΑΛ να κατηγορεί την κυβέρνηση για «μεθοδεύσεις που οδηγούν στη μονιμοποίηση αντιεργατικών μέτρων στη σκιά της πανδημίας».
Στον απόηχο των αντιδράσεων που προηγήθηκαν, το Υπουργείο Εργασίας φέρεται να επεξεργάζεται εκ νέου το σχετικό μέτρο και να αποφασίζει πως, τελικά, οι εργοδότες που οι επιχειρήσεις τους πλήττονται από τον κορονοϊό θα μπορούν να εφαρμόζουν την εκ περιτροπής εργασία μέχρι τον Ιούνιο και όχι μέχρι το Σεπτέμβριο.
Στόχος του Γιάννη Βρούτση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιορισμός των πιθανοτήτων να αυθαιρετήσει η εργοδοτική πλευρά.
Σημειώνεται, εξάλλου, πως σε λειτουργία τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Τρίτης η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους βάσει απόφασης της πολιτείας ή που πλήττονται από την πανδημία βάσει της σχετικής λίστας των ΚΑΔ.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)