Εθελούσια έξοδος στη ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώ

Εθελούσια έξοδος στη ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώΛεπτομέρειες από τη ΓΕΝΟΠ
Τις βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων στη ΔΕΗ με το μπόνους των 20.000 ευρώ, πλέον αποζημίωσης γνωστοποίησε σήμερα η ΓΕΝΟΠ.
Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ που αναμένεται να συνεδριάσει στις 2 Ιουνίου. Σϋμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ η εισήγησης προς το Δ.Σ. της επιχείρησης αφορά τους μισθωτούς στα ορυχεία και τους σταθμούς της Δυτ. Μακεδονίας στον Τομέα Συντήρησης Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Επίβλεψης Έργων Πτολεμαΐδας, της Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Καρδιάς, το προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζόμενους ανήκουν στη Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα τη Δυτ. Μακεδονία.
Αντίστοιχη απόφαση θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.
Το πρόγραμμα αφορά όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2020, ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης θα πρέπει έως 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο που θα είναι διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα.
Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου να παρατείνει τη θητεία ορισμένων μισθωτών με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το μπόνους των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.
Tο προσωπικό που εργάζεται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπαση ή η οριστική μετακίνησή του.
Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του κινήτρου οικειοθελούς αποχώρησης αφορά αποκλειστικά και μόνο τον κάθε εργαζόμενο χωριστά.
Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη