Δ.Άργους Ορεστικού - Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς

Η εικόνα ίσως περιέχει: φωτιά, φύση και υπαίθριες δραστηριότητες
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού ενημερώνει ότι:


α) σύμφωνα με το άρθρο 9 της υπ. αριθ. 87/2001 Κανονιστικής Απόφασης (Κανονισμός Καθαριότητας) και την πυροσβεστική διάταξη 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-04-20/Β), οι ιδιοκτήτες,
νομείς, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, αλλά και των οικισμών του, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωσή τους από ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εύφλεκτων υλικών, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος πυρκαγιάς που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες και παράλληλα να αποτραπεί η μετατροπή των χώρων αυτών σε καταφύγια τρωκτικών και ερπετών κοντά σε κατοικίες, για λόγους δημόσιας υγείας.

β) η μη συμμόρφωση με την παραπάνω νομοθεσία συνεπάγεται επιβολή προστίμου. Μάλιστα, σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού των παραπάνω χώρων από τον Δήμο (σύμφωνα με το Ν. 3852/10 άρθ. 94, παρ.1, στοιχείο 26), μετά από συνεχόμενη αδιαφορία, θα καταλογίζεται και η δαπάνη καθαρισμού τους με τιμές δημοσίου.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη