Μαρία Δρακάκη: Το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας

Η Μαρία Δρακάκη κατάγεται από το Ρέθυμνο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική της καριέρα από τις Κρήσσες Ρεθύμνου. Πλέον αγωνίζεται στην Καστοριά και συγκεκριμένα στον ΑΟ Πήγασο Χιλιοδένδρου.
Μετά τις Κρήσσες αγωνίσθηκε στα Μετέωρα Καλαμπάκας (μία σεζόν), στον ΠΑΟΚ Κοζάνης (τέσσερις σεζόν), στον ΓΠΟ Καστοριάς (τρία χρόνια) και πλέον στον ΑΟ Πήγασο Χιλιοδένδρου (από πέρυσι).


Η Ρεθυμνιώτισσα παίκτρια παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη Facebook σελίδα “Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο” και στον Ηλία Σχορτσανίτη. Αναλυτικά όσα είπε…

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες

Ποια πρόσωπα υπήρξαν πρωτεργάτες ώστε να συσταθεί ο Πήγασος Χιλιοδένδρου; Το συγκεκριμένο εγχείρημα βρήκε ανταπόκριση από τα κορίτσια της περιοχής; «Η ομάδα προήλθε από την ένωση του Πήγασου Χιλιοδένδρου και την ακαδημία Βόιου και οι πρωτεργάτες της ιδέας για να συσταθεί ο Πήγασος Χιλιοδένδρου ήταν ο Ζαρογιάννης Δημήτριος και ο Αλεξίου Γιώργος, οι οποίοι διέθεταν στις ακαδημίες τους γυναικεία τμήματα και ακολούθησαν και άλλα κορίτσια από την γύρω περιοχή.»
Πως κρίνεις το περσινό πρωτάθλημα και τον όμιλο στον οποίο συμμετείχε η ομάδα σας; «Το περσινό πρωτάθλημα στο οποίο η ομάδα μας έκανε το “παρθενικό” της ταξίδι, θα τολμούσα να πω πως ήταν αρκετά δυνατό, καθώς υπήρχαν ομάδες με αρκετή εμπειρία και μεγάλη δυναμική.»
Αντίπαλες ομάδες που ξεχώρισαν και η προσωπική σου γνώμη για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας σας; «Στον όμιλο που συμμετείχαμε ξεχώριζε στο σύνολο των παικτριών η ομάδα των Γρεβενών και νομίζω ότι δικαιώθηκε κατακτώντας και το πρωτάθλημα στο 2ο όμιλο. Παρόλα αυτά θα ήταν άδικο να μην αναφέρω ότι όλες οι αντίπαλες ομάδες είχαν αξιόλογες εμφανίσεις. Όσον αφορά την ομάδα μας είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την αγωνιστική μας παρουσία, καθώς πλην δύο παικτριών οι υπόλοιπες κοπέλες δεν διέθεταν εμπειρία σε κάποια άλλη ομάδα σε επίσημο πρωτάθλημα!»
Με την πανδημία να δημιουργεί πολλά προβλήματα πως ανταπεξήλθατε στο πρόγραμμα εκγύμνασης; Επιστρέψατε για προπονήσεις στο γήπεδο; «Σαφώς και η πανδημία μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, καθώς βρισκόμαστε στην πόλη που παρουσίασε στην αρχή τα περισσότερα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα! Δυστυχώς δεν έχουμε επιστρέψει ακόμα στο γήπεδο και είναι λογικό. Προτεραιότητα έχει η υγεία όλων μας!»
Ποια είναι η φυσική σας έδρα και αν ο κόσμος σας στηρίζει με την παρουσία του στο γήπεδο; «Η φυσική μας έδρα είναι το Δημοτικό γήπεδο Χιλιοδένδρου και ο κόσμος ανταποκρίνεται από την πρώτη χρονιά ίδρυσης της ομάδας, αλλά ευελπιστούμε στη συνέχεια να αγκαλιάσουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι τον σύλλογο!»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Τι σκέφτεσαι την ώρα του αγώνα και αν η “στρογγυλή θεά” σε βοήθησε να ξεπεράσεις δύσκολες προσωπικές καταστάσεις; «Οι σκέψεις είναι πολλές την ώρα του αγώνα. Κυρίως σκέφτομαι τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της! Σίγουρα η “Στρογγυλή Θεά” με βοηθάει στο να ξεπερνάω δύσκολες καταστάσεις, καθώς είναι σαν ψυχοθεραπεία, σου αποβάλλει το στρες, το άγχος και την πίεση από προσωπικά θέματα!»
Μετά από μία επιτυχημένη πορεία στο ΓΠΟ Καστοριάς άλλαξες “στρατόπεδο”. Ήταν δύσκολη απόφαση; Χαρακτηριστικές στιγμές που αναπολείς; «Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την λέξη “στρατόπεδο”, καθώς οι δύο ομάδες ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να ακολουθήσω τους ρυθμούς της ομάδας τόσο στο προπονητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Υπάρχουν σίγουρα πολλές όμορφες στιγμές που δεν θα ξεχάσω… όπως τα κορίτσια και οι εναλλαγές συναισθημάτων σε συγκεκριμένα ματς!»
Προσωπικά το ποδόσφαιρο τι συμβολίζει; Πιστεύεις πως κυριαρχεί ενότητα στη χώρα μας, ώστε να βγούμε δυνατοί μέσα από αυτό το “σκόπελο”; «Πιστεύω ακράδαντα ότι το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας, καθώς αποτελεί το λαοφιλέστερο άθλημα παγκοσμίως! Είναι δύσκολο να βγούμε από αυτό το “σκόπελο”, αλλά νοιώθω αρκετά αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε! Έχουμε αποδείξει οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι ότι μπορούμε να κερδίσουμε πολλά!!!»

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, γένι

Μειώνονται ή αυξάνονται τα προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο; Εάν ήσουν υπεύθυνη στην αρμόδια επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου σε ποια “καυτά” θέματα θα έδινες προτεραιότητα; «Κατά την προσωπική μου άποψη τα προβλήματα αυξάνονται αντί να μειώνονται κυρίως λόγω της ανεργίας της χώρας μας! Μην έχοντας πλήρη χρηματοδότηση για τις μετακινήσεις και κάποια οικονομική ενίσχυση για ένδυση οι ομάδες δεν μπορούν εύκολα να ανταπεξέλθουν, καθώς τα προβλήματα είναι περιφερειακά και όχι τοπικά! Ακόμα σ’αυτό το σημείο να τονίσουμε πως λόγω της ανεργίας είναι δύσκολο να βρεις χορηγούς για να καλύψεις κάποια από τα βασικά σου έξοδα, ως ομάδα. Εάν ήμουν υπεύθυνη στην αρμόδια επιτροπή γυναικείου ποδοσφαίρου θα έδινα βάση σε θέματα μπάτζετ ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των ομάδων και να μην διαλύονται! Για παράδειγμα θα έκανα όπως κάνουν οι πρωτοπόροι της Κρήτης, όπου η περιφέρεια καλύπτει εξ ολοκλήρου όλες τις μετακινήσεις των ομάδων του Κρητικού ομίλου (8ου) της Γ’ Εθνικής.»
Κλείνοντας Μαρία μία ευχή και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς να προσθέσεις; «Εύχομαι να τελειώσει όσο πιο γρήγορα και πιο αναίμακτα όλο αυτό με την πανδημία και όλος ο κόσμος να έχει υγεία με τους δικούς του ανθρώπους γύρω από το οικογενειακό τραπέζι χωρίς απώλειες! Θέλω να σε ευχαριστήσω δημόσια για το έργο σου και είναι πολύ αναγκαία η συνεισφορά σου στο γυναικείο ποδόσφαιρο! Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν πάντα!!!»
Πηγή: Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: κοντά ρούχαΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ, γρασίδι, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες


https://sentra.com.gr

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη