Προς ματαίωση λόγω κορωνοϊού η ΔΕΘ

Προς ματαίωση λόγω κορωνοϊού η ΔΕΘ | tovima.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Προς ματαίωση οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη – και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα – φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος η διεθνής έκθεση.
Να σημειωθεί ότι τιμώμενη χώρα ήταν η Γερμανία, η οποία από το τέλος του πρώτου κύματος κορωνοϊού μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επέμενε να πραγματοποιηθεί η Έκθεση, αλλά με το άνοιγμα των οικονομιών μετά την καραντίνα τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώθηκαν και για τη Γερμανία και για την Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο και το πρόγραμμα της Εκθεσης είχαν τροποποιηθεί με βάση τα  υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η ΔΕΘ έκανε τα πρώτα εορταστικά της εγκαίνια τον Οκτώβριο του 1926, διέκοψε τη λειτουργία της στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 1966 πραγματοποιείται ανελλιπώς. 
Το 1941 ο χώρος της ΔΕΘ καταλύθηκε από τον γερμανικό στρατό, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε, για να ξαναλειτουργήσει μετά τον πόλεμο το 1951, ενώ και το 1974 λόγω των δραματικών γεγονότων της Κύπρου και της επιστράτευσης επίσης ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)