Λειψά... Χριστούγεννα για τους μαθητές - Σενάριο για «εκπτώσεις» στις διακοπές των γιορτών

Η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει τον οδικό χάρτη για την άρση του lockdown, το οποίο παρατάθηκε μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα, τις επόμενες μέρες, εφόσον οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν η
κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα το Dnews, ο σχεδιασμός και θα ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, παιδικοί σταθμοί νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, και με αυστηρά μέτρα για τις μετακινήσεις ων γονέων που θα πηγαίνουν και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Όσο αφορά γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, λόγω ότι στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι ενω δεν υπάρχει κινητικότητα γονέων στα σχολεία των παιδιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υπάρχει κινητικότητα από τους ίδιους του μαθητές.

Ένα σενάριο που ακούγεται όλο και πιο έντονα, αλλά δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι η περικοπή των διακοπών των Χριστουγέννων για τους μαθητές. Παρά τις λίγες πιθανότητες εφαρμογής του, από τους υποστηρικτές του θεωρείται καλό καθώς θα κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για την αναπλήρωση της ύλης που έχει χαθεί.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Συνεπώς, ενδεχομένως οι μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων είναι λιγότερες φέτος ενώ στο υπουργείο Παιδείας προετοιμάζονται για την μείωση της ύλης της Γ΄ Λυκείου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Χαρακτηριστικά σε πρόσφατες δηλώσεις της η υπουργός είπε: "όπως και πέρσι κάναμε προσαρμογές, εφόσον είχαμε τα δεδομένα, δεν αποκλείεται και φέτος να γίνει μείωση της ύλης αναλόγως πως θα εξελιχθεί η πανδημία και για πόσο καιρό θα είμαστε σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων”.


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

Τίτλοι Τέλους για το «Λούκυ Λουκ» - Το Θρυλικό Μπαρ στη Θεσσαλονίκη Κλείνει Μετά από 40 Χρόνια (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εαρινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας (Φώτο)