Μη χάνεις τον εαυτό σου για κανέναν!


Γράφει η Λία Ευαγγελίδου

Άλλο αντοχή κι άλλο ανοχή. Κάποιοι προφανέστατα έχουν μπερδευτεί με την σημασία των δύο αυτών λέξεων. Σίγουρα δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά εκείνοι που δεν τους έκαναν ξεκάθαρη την διαφορά. Εκείνοι, που στο όνομα της αγάπης μπέρδεψαν την αντοχή τους και την ανεκτικότητα τους.

Όταν αγαπάς, σίγουρα αντέχεις πολλά. Τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις κακές στιγμές, όλα. Αλλά ανοχή σε σημείο που κάποιος γίνεται χειριστικός, προσβλητικός και σε φτάνει σε σημείο να έχεις ενοχική συμπεριφορά, γιατί;

Γιατί, βρε πουλάκι μου, μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, τη στιγμή που ξέρεις τι είσαι και τι αξίζεις, γιατί; Γιατί πρέπει να αποδεικνύεις συνέχεια ποιος είσαι και ειδικά τη στιγμή που ο άλλος δεν έχει καταλάβει ή αρνείται να το κάνει; Υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που το ξέρουν και σε αγαπούν γι αυτό το λόγο. Γιατί είσαι εσύ, είσαι ο εαυτός σου, με τα ελαττώματα σου και τα προτερήματα σου. Σε αποδέχονται έτσι ακριβώς όπως είσαι… Αληθινός.

Γιατί τόση ανεκτικότητα βρε παιδιά; Γιατί εξακολουθείτε και παραμένετε σε τέτοιους είδους σχέσεις; Μην ανέχεστε ανθρώπους, που εξαπολύουν την κακία τους και τα απωθημένα τους σε εσάς που τους δίνετε τα περισσότερα, ξεπληρώνοντας έτσι τη δοτικότητα και την αγάπη που δέχονται από εσάς, χωρίς να την αξίζουν. Ήρθε η ώρα να φύγετε μακριά από αυτούς που δεν σέβονται αυτό που είστε και αυτό που αξίζετε. Που δεν ανταποδίδουν την προσφορά σας, την κατανόησή σας και την αγάπη σας.

Φύγετε μακρυά από εκείνους που υποτιμούν τη νοημοσύνη σας και θίγουν τον υγιή εγωισμό σας. Γιατί το δύσκολο είναι μέχρι να φύγεις, μετά όλα είναι εύκολα. Γιατί όσο κι αν νιώθετε για λίγο πως χάνετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας, αφού μάθατε λανθασμένα να θεωρείτε πως ισορροπείτε με κάποιο τρόπο σε μια τέτοια σχέση, αυτό που θα κερδίσετε είναι ασυγκρίτως σημαντικότερο! Γιατί η υγεία σας, ψυχική και σωματική, δεν πρέπει να μπαίνουν στη ζυγαριά με κανέναν και τίποτα. Ούτε ο αυτοσεβασμός σας!

Κοιτάξτε γύρω σας, Σίγουρα κάποιος αγαπάει αυτό που είστε κι όχι αυτό που θα ήθελε να είστε. Κάποιος που δεν θέλει να σας αλλάξει, αλλά λατρεύει την αλήθεια σας. Κάποιος που είναι ερωτευμένος με αυτό που πρωτοαντίκρυσε κι όχι με αυτό που έχει πλάσει στο μυαλό του ή αυτό που θέλει να δημιουργήσει. Κάποιος που σας αγαπάει πραγματικά, σας σέβεται, σας εκτιμάει. Κάποιος που αναγνωρίζει την αξία σας, χωρίς να χρειάζεται να του το υπενθυμίζετε και να προσπαθείτε συνέχεια να αποδεικνύετε τα αυτονόητα.

Μην χάνετε τον εαυτό σας για κανέναν.
Αυτοσεβασμός!

Πηγή: loveletters.gr


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Ο Στάθης Στιβακτάκης έχει μπλεξίματα με τον νόμο – Κατηγορείται για επίθεση (Φώτο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση των μαθητών των ΚΔΑΠ "Morfosi" (Φώτο - Βίντεο)