Πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας Κομμωτών - Κουρέων και Τεχνιτών Περιποίησης Χεριών και Ποδιών.


Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση,η οποία ορίζει την πιστοποίηση Επαγγελματικής Επάρκειας Κομμωτών - Κουρέων και Τεχνιτών Περιποίησης Χεριών και Ποδιών.

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι η 36429/Κ6/2021-ΦΕΚ 1463/Β/13-4-2021,η οποία προβλέπει την διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών επικύρωσης των αποτελεσμάτων μάθησης που αποκτώνται μέσω προγραμμάτων συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ή μέσω επαγγελματικής εμπειρίας.

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Επίσης προβλέπει την ενίσχυση της διαφάνειας των διαδικασιών αναγνώρισης των αντίστοιχων προσόντων.

Στην Κεντρική Εξεταστική Επιτροπή Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) που έχει συσταθεί και λειτουργεί στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.),ανατίθενται αρμοδιότητες για την οργάνωση και τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας Κομμωτών - Κουρέων και Τεχνιτών περιποίησης χεριών - ποδιών.

Τα Εξεταστικά Κέντρα λειτουργούν σε δημόσια Ι.Ε.Κ. ή Σ.Ε.Κ ή ΕΠΑ.Λ. ή δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και όπου αυτά δεν υπάρχουν, σε χώρους κατάλληλους για τη διενέργεια των εξετάσεων και επιλέγονται από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ. Ως Εξεταστικά Κέντρα του Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων αυτών ορίζονται Εργαστηριακά Κέντρα των ανωτέρω εκπαιδευτικών ιδρυμάτων/εκπαιδευτικών κέντρων, κατάλληλα εξοπλισμένα. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν τέτοιοι, δύναται ως Εξεταστικά Κέντρα να λειτουργούν χώροι κατάλληλοι για την διενέργεια των εξετάσεων, και επιλέγονται από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά από εισήγηση της Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

Τα εξέταστρα για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης Κομμωτών - Κουρέων και στις εξετάσεις πιστοποίησης Τεχνιτών περιποίησης χεριών - ποδιών καθορίζονται στο ποσό των 150,00 ευρώ ανά ειδικότητα και για τα δύο μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και πρακτικό), τα οποία καταβάλλονται από τον υποψήφιο επ’ ονόματί του σε τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στη σχετική ανακοίνωση των εξετάσεων.

Διαβάστε Αναλυτικά ολόκληρη την Απόφαση:
Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 36429/Κ6/2021-ΦΕΚ 1463/Β/13-4-2021

Σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας Κομμωτών - Κουρέων και Τεχνιτών Περιποίησης Χεριών και Ποδιών.

 https://www.e-nomothesia.gr/ 


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Πουταχίδου Όλγα Υποψήφια Περιφερειακοί Σύμβουλος της ΠΕ Κοζάνης με τον Γιώργο Κασαπίδη