Τα άγνωστα γαλαζοπράσινα νησάκια της Χαλκιδικής σε ένα μαγευτικό βίντεο



Το άγνωστο αυτό σύμπλεγμα μικρών νησιών είναι κατάλληλο για ατέλειωτο κολύμπι και γοητεύει με το άπειρο μπλε της θάλασσάς του.

Tα νησάκια Περιστέρι και Ελιά βρίσκονται μια ανάσα από το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στο ύψος της Βουρβουρούς και αποτελούσαν για πολλά χρόνια ίσως τον πιο “καλά κρυμμένο θησαυρό” της Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτά βρίσκονται τα θέρετρα των πιο επιφανών ανθρώπων της Βόρειας Ελλάδας.

Το άγνωστο αυτό σύμπλεγμα μικρών νησιών είναι κατάλληλο για ατέλειωτο κολύμπι και γοητεύει με το άπειρο μπλε της θάλασσάς του. Οι παραλίες τους είναι απόλυτα ήσυχες και απομονωμένες και μάλιστα διαθέτουν και μικρές κλειστές λίμνες για ασφαλέστερο κολύμπι.

Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, από τα νησάκια αυτά φυγάδευσαν περί τους 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή, με υποβρύχια. Χάρη στο ανάγλυφο της περιοχής, ευνοούνταν τέτοιες επιχειρήσεις καθώς υπάρχουν πολλοί ορμίσκοι-κρησφύγετα.

Όμως αυτό το καλοκαίρι μπορούμε κι εμείς να τα επισκεφθούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να νοικιάσουμε μια μικρή βάρκα (δεν χρειάζεται ειδική άδεια) και αφού οδηγήσουμε μέχρι εκεί με ασφάλεια και προσοχή, να απολαύσουμε τα τιρκουάζ νερά του ελληνικού αυτού παραδείσου.

Το παρακάτω βίντεο μας δίνει μια γεύση από αυτό τον άγνωστο παράδεισο.

 enallaktikidrasi.com 

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

Η φίλη σου βγαίνει με τον πρώην σου: 4 τρόποι για να μην τρελαθείς