Δίαιτα αποτοξίνωσης: Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν φάτε μόνο μούρα για λίγες ημέρες


Τι επιπτώσεις έχει η συγκεκριμένη δίαιτα αποτοξίνωσης στον οργανισμό μας;

Οι αποκαλούμενες δίαιτες αποτοξίνωσης έχουν γίνει της… μόδας τα τελευταία χρόνια, ενώ συχνά πυκνά βλέπουν το φως νέες διατροφές για το πώς θα «καθαρίσουμε» το σώμα μας.

Μία μάλιστα συχνά προτεινόμενη από γυμναστές και μπλόγκερ διαιτολογίας παραλλαγή που κάνει τον γύρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, προτείνει την κατανάλωση μούρων και μόνο για λίγες ημέρες.

Τι επιπτώσεις έχει ωστόσο αυτό στο σώμα μας;

Τα μούρα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και ικανά να προκαλέσουν θετικές αλλαγές σε διάφορα μέρη του σώματός μας.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα που, σύμφωνα με μελέτες, μπορούν να βοηθήσουν το σώμα μας να ελέγξει τα επίπεδα χοληστερόλης, να διατηρήσει την καλή υγεία του δέρματος, ακόμα και να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου.

Δεν είναι ασυνήθιστο να «πέσετε» έτσι πάνω σε δίαιτες που προτείνουν να καταναλώσετε μόνο φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα και άλλα μούρα για μερικές ημέρες, προκειμένου να «καθαρίσετε» το σώμα μας και ταυτόχρονα να χάσετε βάρος.

Η Olga Dekker, γνωστή Ρωσίδα διατροφολόγος, εξηγεί ωστόσο τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματάμε να τρώμε μια ποικιλία τροφών και ζούμε αποκλειστικά με μούρα.

«Μπορεί να πάρετε αρκετές βιταμίνες και φυτικές ίνες, ωστόσο υπάρχουν πολύ περισσότερα αρνητικά», προειδοποιεί η ειδικός, εξηγώντας ότι μια δίαιτα που βασίζεται αποκλειστικά σε μούρα είναι ανεπαρκής σε διάφορα άλλα στοιχεία απαραίτητα για την καλή υγεία του σώματός μας.

«Καταρχάς η διατροφή αυτή θα περιέχει μόνο υδατάνθρακες, χωρίς λίπη ή πρωτεΐνες, που είναι τα υλικά για τον σχηματισμό κυττάρων», τονίζει η Dekker.

Επίσης, μια δίαιτα με μόνο μούρα θα εκτοξεύσει το σάκχαρό σας, κάτι που δεν συνιστάται.

«Τα μούρα και τα φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη. Η ημερήσια σύσταση δεν υπερβαίνει τα 30 γραμμάρια την ημέρα», προσθέτει.

Παράλληλα, η κατανάλωση μόνο μούρων για ένα χρονικό διάστημα μπορεί να επιβαρύνει ορισμένα όργανα.

«Μεγάλες ποσότητες μούρων θα δημιουργήσουν ένα επιπλέον φορτίο στη γαστρεντερική οδό, έτσι το πάγκρεας μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο όγκο ινών», εξηγεί η Ρωσίδα διατροφολόγος.

Καταλήγοντας, προειδοποιεί πως η αποτοξίνωση με μούρα προκαλεί «άσκοπο στρες» στο σώμα, ενώ επιβραδύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους και μειώνει τη μυϊκή μάζα.

Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι ευεργετικά για την υγεία όταν τρώγονται σε… ισορροπία, μαζί με άλλα υγιεινά τρόφιμα.

Ως εκ τούτου, το να περιορίζεται κανείς μόνο σε αυτά, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στην υγεία του.

Πηγη: sputniknews

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς