Τα 8 λάθη που πρέπει να αποφεύγεις κατά το μαγείρεμα αυγών


Αυτά είναι τα 8 λάθη που πρέπει να αποφύγεις κατά το μαγείρεμα των αυγών. 

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών ενώ περιέχουν άριστης ποιότητας πρωτεΐνη και λίπος, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία εάν θέλεις να αδυνατίσεις. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την απώλεια βάρους γιατί μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτες για περισσότερες ώρες. Επιπλέον σε συνδυασμό με τακτική άσκηση μας βοηθούν να χάσουμε λίπος χωρίς να μειωθεί η μυική μάζα μας. Έχε επίσης υπόψη σου ότι οι μύες καίνε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι το λίπος. Σύμφωνα με τους ειδικούς ο συνδυασμός της πρωτεΐνης (ασπράδι) που χτίζει τους μυς και της βιταμίνης Β12 (που υπάρχει στον κρόκο και λιώνει το λίπος) χαρίζει μεγαλύτερη γράμμωση και απώλεια βάρους.

Ωστόσο, για να απολαύσεις τα θρεπτικά συστατικά των αυγών και τα οφέλη τους, πρέπει να αποφύγει ορισμένα λάθη κατά το μαγείρεμά τους. 

Τα μεγαλύτερα λάθη κατά το μαγείρεμα αυγών

1) Κάνεις την ποσέ εκδοχή σε σκέτο νερό

Πρακτικά, τα αυγά ποσέ δεν είναι τόσο δύσκολο να τα πετύχεις όσο φαίνεται αρκεί να προσέξεις μια μικρή λεπτομέρεια: δεν πρέπει να τα βράσεις σε απλό, σκέτο νερό αλλά σε νερό που έχεις ρίξει λίγο ξίδι ή χυμό λεμόνι. Το οξύ που περιέχουν αυτά τα υγρά θα βοηθήσει τα ασπράδια να μείνουν ενωμένα και τους κρόκους να μη διαλυθούν.

2) Τα “χτυπάς” παραπάνω από όσο χρειάζεται

Αν θες να κάνεις ομελέτα ή scrambled eggs καλό θα είναι να χτυπήσεις τα αυγά με ένα απλό σύρμα και όχι με οποιόδηποτε μίξερ (έστω και χειρός) γιατί τότε θα χάσεις όλη την ελαστικότητα και το αποτέλεσμα που θα έχεις δεν θα είναι καθόλου αφράτο.

3) Προσθέτεις αλάτι στο νερό που θα βράσεις ποσέ αυγό.

Πρόσθεσε λίγο ξύδι στο νερό που θα κάνεις αυγά ποσέ και όχι αλάτι. Το νερό θα πρέπει να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά και τα αυγά να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά. Αμέσως μετά τοποθέτησέ τα σε ένα μπολ με παγωμένο πάτο ώστε να σταματήσεις το βρασμό.

4) Βάζεις το οποιοδήποτε topping πολύ νωρίς

Στην περίπτωση που φτιάχνεις scrambled eggs και θες να προσθέσεις πχ. τοματίνια ή σπανάκι, απλώς δώσε λίγο χρόνο στα αυγά και μην τα ανακατεύεις σαν μανιακή. Κράτα μεσαία θερμοκρασία και λίγο πριν είναι έτοιμα τα αυγά, πρόσθεσε όποιο topping επιθυμείς.

5) Σπας τον κρόκο όταν γυρνάς ανάποδα το αυγό

Αν είσαι από εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν το αυγό τους τηγανισμένο και από τις δύο μεριές αλλά δεν ξέρεις πώς να το πετύχεις αυτό, αφού όποτε το προσπάθησες απλώς έσπασες τον κρόκο, μην στενοχωριέσαι γιατί υπάρχει λύση (μέχρι να εξασκηθείς). Κάλυψε το τηγάνι με ένα στεγανό καπάκι και χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα κάνει το ασπράδι να καλύψει τον κρόκο και θα έχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα με το επιθυμητό

6) Χρησιμοποιείς μπαγιάτικα αυγά.

Αν θέλεις να κάνεις αυγά ποσέ πρέπει να χρησιμοποιήσεις ολόφρεσκα αυγά. Τα πολυκαιρισμένα αυγά διαλύονται πολύ πιο εύκολα μέσα στο νερό λόγω του αέρα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό τους.

7) Ρίχνεις τα αρωματικά την λάθος στιγμή.

Ρίξε τα καρυκεύματα πριν το μαγείρεμα. Όταν φτιάχνεις ομελέτα, πρόσθεσε το αλάτι και το πιπέρι καθώς χτυπάς τα αυγά για να ομογενοποιηθούν μέσα στο μείγμα.

8) Πετάς τα ασπράδια των αυγών

Αξιοποίησε τα ασπράδια των αυγών, αποθηκεύοντάς μέσα σε αεροστεγές δοχεία στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξεις μαρέγκες ή και μακαρόν. Τα μπαγιάτικα ασπράδια είναι καταλληλότερα για αυτή τη δουλειά γιατί χτυπιούνται καλύτερα από τα φρέσκα.

 

Πληροφορίες:mamapeinao



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΚΡΑΝΙΩΝΑΣ: Το πλινθόκτιστο «στοιχειωμένο» χωριό της Ελλάδας! (Φώτο - Βίντεο)

Κείμενο – Παρέμβαση του Στρατηγού Φράγκου :Η Ελλάδα ως Στρατηγικός Εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (Βίντεο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς