Ποτέ μην κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια ενός πρωινού ντουζ


Ειδικοί συμβουλεύουν κατά μίας συγκεκριμένης πρακτικής την ώρα που απολαμβάνεις το πρωϊνό σου ντουζ.

Η ώρα, η θερμοκρασία και η διαρκεια του ντουζ σας αποτελεί μία προσωπική απόφαση. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε ό,τι σας ευχαριστοί περισσότερο. Ωστόσο, ειδικοί, παραθέτοντας στοιχεία, υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφεύγεις κατά το πρωϊνό ντουζ.

Το πρωϊνό ντουζ δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό

Αν και η ιδέα να ξεκινήσετε το πρωινό σας με ένα κρύο ή χλιαρό ντους μπορεί να ακούγεται δυσάρεστη, οι ειδικοί λένε ότι είναι το καλύτερο πράγμα για εσάς.

«Το πρωινό σας ντους πρέπει να είναι χλιαρό και όχι υπερβολικά ζεστό», λέει η επαγγελματίας αισθητικός Alison Angold. «Το πολύ ζεστό νερό όχι μόνο θα στεγνώσει το δέρμα, αλλά θα αφαιρέσει και το επιφανειακό φράγμα του δέρματος – τον όξινο μανδύα. Ο όξινος μανδύας αποτελείται από ιδρώτα και σμήγμα και μας δίνει ένα αόρατο στρώμα αντιβακτηριακής προστασίας. Αυτή η προστασία εμποδίζει τα βακτήρια να εισέλθουν στο δέρμα, αλλά προστατεύει επίσης από την υπερβολική ξηρότητα, την ευαισθησία, τον ερεθισμό, τη συμφόρηση και τα ξεσπάσματα, οπότε είναι ένα ουσιαστικό συστατικό του δέρματος»

Η κλινική δερματολόγος Ailynne Marie Vergara-Wijangco,MD, συμφωνεί ότι «το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια και βλάπτει το δέρμα γρηγορότερα». Για την ακρίβεια υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε θερμοκρασία του νερού με την οποία εσείς αισθάνεστε καλά, λειτουργεί - εφ 'όσον δεν είναι εξαιρετικά ζεστό. Αλλά ο αισθητικός χειρουργός Robert Goldman, FRACS, MB, πιστεύει ότι πρέπει να δοκιμάσετε κρύα ντους, σημειώνοντας ότι ένα κρύο ντους το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε, να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, να χαλαρώσετε τους πονεμένους μυς και να επιταχύνετε την ανάρρωση μετά από εντατική άσκηση.

NTOYZ

Αποφύγετε τα μεγάλης διάρκειας ντουζ

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ένα μακρύ, πολυτελές ντους, οι ειδικοί προειδοποιούν ενάντια σε αυτήν την πρακτική. «Το ντους για πολύ ώρα μπορεί να είναι επιβλαβές για το δέρμα σας», λέει η Amber O'Brien,MD, γιατρός στην κλινική Mango. Ο Ο'Μπράιεν προτείνει να μην περάσεις πάνω από 5 με 10 λεπτά στο ντους το πρωί.

Η Vergara-Wijangco επισημαίνει επίσης ότι η παρατεταμένη έκθεση στο νερό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξηρό δέρμα και μαλλιά. Επιπλέον, τα μεγάλης διάρκειας ντους δίνουν «στο νερό την ευκαιρία να επιτρέψει σε οποιαδήποτε καθαριστικά να είναι πιο επιβλαβή», λέει. Συνεπώς, όσο μικρότερο είναι το ντους, τόσο το καλύτερο.



Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Τροχαίο ατύχημα στο Καλοχώρι (Φωτό)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς

Δείτε πως μπορείτε να κατασκευάσετε υπέροχες τσιμεντένιες πλάκες (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Τα Θεοφάνεια του 2018 στη Μεσοποταμία (Φώτο - Βίντεο)