Υγραέριο – Φυσικό Αέριο: Μέχρι πότε θα υπάρχει – Ποιες οι εναλλακτικές


Τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο Δακτύλιο και τα οχήματα που κινούνται και με φυσικό αέριο αλλά και υγραέριο τα οποία όμως δεν είναι εργοστασιακά απέστειλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ο Σύνδεσμος Εναλλακτικών Καυσίμων Οχημάτων Ελλάδος (ΣΕΚΟΕ)

Στην επιστολή με θέμα «Ενεργειακή μετάβαση και Νέος Δακτύλιος» ο ΣΕΚΟΕ επισημαίνει ότι η πρόκληση για τις οδικές μεταφορές είναι η απανθρακοποίηση και η μείωση της μόλυνσης του αέρα και όχι ο μονόδρομος του εξηλεκτρισμού, ο οποίος χρειάζεται τεράστιες υποδομές και συνάμα θα οδηγήσει σε αναγκαστική και όχι ελεύθερη επιλογή των πολιτών.

Αναλυτικότερα στις προτάσεις του ΣΕΚΟΕ αναφέρεται ότι: «Ως ΣΕΚΟΕ (Σύνδεσμος Εναλλακτικών Καυσίμων Οχημάτων Ελλάδος) χαιρετίζουμε την πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών για την δημιουργία του Νέου Δακτυλίου ή Ζώνη Χαμηλών Εκπομπών για την Αθήνα ακολουθώντας με καθυστέρηση κάποιων ετών το παράδειγμα μεγάλων Ευρωπαϊκών πόλεων και κυβερνήσεων.

Ο Νέος Δακτύλιος αν εφαρμοστεί θα αλλάξει σταδιακά την κουλτούρα των καταναλωτών και οδηγών σε μια πιο πράσινη μετακίνηση. Μετακίνηση η οποία θα χρησιμοποιεί καύσιμα παραγόμενα από οργανικές ή συνθετικές πρώτες ύλες καθώς και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα καύσιμα αυτά θα είναι αέρια και υγρά με μπροστάρη όπως διαγράφεται τον ηλεκτρισμό.

Ο Νέος Δακτύλιος δυστυχώς δείχνει ως αποκλειστικό μέσο με το οποίο θα επιτύχουμε την μείωση των εκπομπών καυσαερίων τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών και όχι τον σκοπό που αυτός μπορεί να υπηρετήσει, ο οποίος πρέπει να είναι η μείωση των εκπομπών καυσαερίων με κάθε μέσο, το οποίο είναι τεχνολογικά και οικονομοτεχνικά εφικτό.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto


Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς