Ενδιαφέρον συνέδριο για την αξιοποίηση και τη διαχείριση των λιμνών στα Ιωάννινα – Η Καστοριά θα απουσιάζει;


Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στις 30 &  31 Οκτωβρίου, με θέμα: «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών-Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες».

Στο συνέδριο αυτό θα συζητηθούν θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, οι δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον, τα υδατοδρόμια και άλλα πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως μπορείτε να δείτε και στο πρόγραμμα παρακάτω.
Κοιτάζοντας το πρόγραμμα και τη λίστα των ομιλητών, δεν διακρίναμε κάποιον εκπρόσωπο από την περιοχή μας. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, εάν θα καταφέρει να εντάξει στο βεβαρυμένο πρόγραμμά του, κάποιος και από το Δήμο, την παρακολούθηση, έστω, αυτού του συνεδρίου!
Με την ευκαιρία, ο εκπρόσωπος-σύνεδρος, θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το Σπήλαιο Περάματος, να ταξιδέψει με ένα (από τα πολλά) καραβάκι στο Νησάκι, να παρακολουθήσει μια live πτήση υδροπλάνων στην Παμβώτιδα και φυσικά να ξεναγηθεί στα υπερσύγχρονα μουσεία.
Επιπλέον, θα περιηγηθεί στην πάντα γεμάτη ζωντάνια και με έργα σε εξέλιξη, πόλη των Ιωαννίνων (βλέπε open mall στην εδώ και χρόνια πεζοδρομημένη Οδό Ανεξαρτησίας).
Πολλαπλά τα οφέλη λοιπόν από αυτό το συνέδριο στη γειτονική πόλη, στην οποία πραγματοποιείται κι ένα συνέδριο Γαστρεντερολογίας αυτές τις ημέρες, με περισσότερους από 650 σύνεδρους …
Όσο εμείς ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε σύμφωνο συνεργασίας με μια εταιρεία για την προσπάθεια ένταξης κάποια στιγμή στον συνεδριακό χάρτη.
Λίγες ημέρες μετά την «άκρως επιτυχημένη» παρουσία του Δήμου Καστοριάς στην έκθεση Τεχνολογίας και Καινοτομίας Beyond 4.0, στην οποία συμμετείχαν μόλις 6 Δήμοι από όλη τη χώρα.
Τώρα τι είδους τεχνολογικές καινοτομίες παρουσίασε ένας Δήμος που δεν έχει καταφέρει να λειτουργήσει δωρεάν wifi σε κομβικά σημεία, που έχει ένα απαρχαιωμένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, που την επαναστατική εφαρμογή του My City App την έχουν κατεβάσει από το play της Google μόλις 100+ άτομα…
…είναι μία άλλη ιστορία.
Υποψιαζόμαστε ότι το laptop του Περιπτέρου που κόστισε περίπου 3000€ (δείτε την απόφαση εδώ) στα ταμεία του Δήμου (με τα γραφικά), έπαιζε τις προτάσεις στο Τρίτσης, οι οποίες μακάρι να υλοποιηθούν κάποια στιγμή, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο.
Αναμένουμε φωτογραφίες από το Συνέδριο! 
Η ανακοίνωση:
Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσμονή αναμένεται η πραγματοποίηση του διήμερου Συνεδρίου από το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες σε συνεργασία με τον Δήμος Ιωαννιτών – Municipality Of Ioannina και τον ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ με θέμα:
«Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών-Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες»
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο GRAND SERAI και
στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», στις 30 & 31
Οκτωβρίου 2021.
Στόχος του συνεδρίου είναι, η ενημέρωση για:
Το Σύμφωνο Δημάρχων, την παγκόσμια πρωτοβουλία για το κλίμα και την
ενέργεια.
Τις δυνατότητες άθλησης και ψυχαγωγίας στο λιμναίο και παραλίμνιο περιβάλλον,
με την παρουσίαση καλών πρακτικών.
Τη διαχείριση και αποκατάσταση των λιμναίων οικοσυστημάτων – Ο ρόλος του
ΥΜΕΠΕΡΑΑ, από τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Τα Υδατοδρόμια σε λίμνες, προϋποθέσεις, προοπτικές και οφέλη από τη λειτουργία
τους.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρώσουν με θαυμαστό τρόπο για τους συμμετέχοντες, η επίσκεψη και ξενάγηση στο Νησί των Ιωαννίνων, στο Κάστρο και στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, η ξενάγηση στο σπήλαιο Περάματος και η παρακολούθηση δια ζώσης πτήσης υδροπλάνων στην λίμνη Παμβώτιδα.
Οι συμμετέχοντες εκτός από την παρακολούθηση των εξαιρετικά ενδιαφερουσών δράσεων του Συνεδρίου, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων και να απολαύσουν αξέχαστες διαδρομές στην απαράμιλλης ομορφιάς λίμνη Παμβώτιδα.
Πληροφορίες στα τηλ. 26343-50028, 6970963990. E-mail: info@lakesnetwork.org

Αν βρήκατε ενδιαφέρον αυτό που είδατε, τότε κοινοποιήστε το και σε φίλους, μπορεί και σε αυτούς να είναι χρήσιμο!

Σχόλια

Διαβάστε επίσης

Ενίσχυση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων

Πρόστιμα με βάση εισοδηματικά κριτήρια στον νέο ΚΟΚ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Το παιδικό θέατρο Λάρισας αυρίο στην ΕΔΗΚΑ Καστοριάς